Algemeen
Siemens HP 3D printen additive manufacturing
HP en Siemens hebben hun langdurige samenwerking uitgebreid op het gebied van full colour 3D-printen (beeld: Siemens).

HP en Siemens hebben hun langdurige samenwerking uitgebreid op het gebied van full colour 3D-printen. Gebruikers van Siemens NX- en Solid Edge-software kunnen 3D-geprinte onderdelen ontwerpen en produceren, met behulp van HP’s Multi Jet Fusion 3D-printtechnologie.

HP’s Jet Fusion 3D 300/500-serie is de eerste 3D-printoplossing voor de productie van functionele technische onderdelen in fullcolour, zwart of wit, in relatief korte tijd. De Jet Fusion 3D 300/500-serie ondersteunt daarnaast ook verschillende formaten voor kleurbestanden, waaronder 3MF, zodat ontwerpers eenvoudig onderdelen in kleur kunnen produceren. Gebruikers die NX en Solid Edge voor HP’s Multi Jet Fusion-technologie gebruiken, hebben toegang tot 3MF-bestanden die klaar zijn voor HP’s volledige portfolio van printers, inclusief de industriële HP Jet Fusion 4200/4210 en 300/500 oplossingen.

Fullcolour onderdelen

“Onze gebruikers kunnen nu dankzij Siemens NX en Solid Edge in combinatie met HP’s 3D-printtechnologie gebruik maken van veel nieuwe ontwerpmogelijkheden, inclusief de optie voor fullcolour onderdelen,” aldus Tony Hemmelgarn, president en CEO van Siemens PLM Software. “We delen de visie van HP dat bedrijven dankzij 3D-printen in zijn om de levenscyclus van producten opnieuw uit te vinden.”

Productie-ecosysteem

Stephen Nigro, President 3D Printing van HP: “3D-printen zorgt voor fundamentele veranderingen, zowel op het gebied van ontwerp, prototyping als uiteindelijk productie. Dit is een cruciale stap, niet alleen voor onze bedrijven, maar voor het hele internationale productie-ecosysteem, omdat we samen met Siemens de manier veranderen waarop de wereld ontwerpt en produceert.”

Klanten kunnen dankzij de samenwerking snel en goedkoop prototypen en nieuwe ontwerpen produceren met voxel-toepassingen. Daarnaast creëert de samenwerking nieuwe mogelijkheden voor klanten en partners die deelnemen aan Siemens’ Additive Manufacturing Network om de adoptie van 3D-printen op industriële schaal te versnellen.

Digitale transformatie versnellen

Siemens en HP hebben de gezamenlijke doelstelling om de digitale transformatie van de productie-industrie te versnellen. Beide bedrijven bieden hiervoor verschillende mogelijkheden hiervoor te bieden, van generatief ontwerp voor productinnovatie tot 3D-printen voor industriële productie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven