Algemeen
Hoyer Motors China
Hoyer Motors heeft door uitbreiding van de vestiging in Ningbo de capaciteit in China met 50% uitgebreid (foto: Hoyer Motors).

Na enkele jaren van stabiele organische groei maakt Hoyer Motors in China en de rest van Azië momenteel een aanzienlijke stijging door. Om de groei in de regio te ondersteunen, investeert het bedrijf fors in Azië. Uitbreiding van het hoofdkantoor van Hoyer Motors in Ningbo, China, betekent dat de capaciteit daar met 50 procent wordt uitgebreid. De capaciteitsuitbreiding valt samen met het tienjarig bestaan van de Deense motorenfabrikant in China.

Door te investeren in de Chinese vestigingen laten de Denen hun klanten en partners zien dat ze klaar zijn om het groeipotentieel in China, Japan en Korea te ondersteunen. Het doel is om ervoor te zorgen dat het bedrijf waarde kan toevoegen aan zowel nieuwe als bestaande klanten. Met de uitbreiding heeft de onderneming een optimale opzet voor een snelle toeleverketen, hoge kwaliteit en lokale service en ondersteuning.

Milieugerichtheid en explosieveiligheid

Tot op heden is de maritieme industrie het belangrijkste marktsegment van Hoyer in Azië, het meest recentelijk gedreven door de vraag naar scrubbers en andere maritieme toepassingen. In de toekomst zal er echter meer aandacht komen voor nieuwe segmenten zoals water, industriële pompen en hydrauliek.

Door de milieueisen voor schepen verwacht Hoyer dat de vraag naar schrobzuigmachines zal aanhouden. Ook verwacht men een groei in toepassingen voor LNG- en LPG-tankers. Vandaar dat het bedrijf zijn aanwezigheid naar een hoger niveau tilt, zodat het klanten kan helpen om in het juiste tempo te groeien.

Een deel van de uitbreiding in China zal de nieuwe reeks explosieveilige motoren van Hoyer ondersteunen. Met name de Chinese, Koreaanse en Japanse scheepsbouwers zullen in de toekomst meer explosieveilige motoren nodig hebben, niet in de laatste plaats vanwege de groei van het LNG-transport op zee. Het bedrijf is nu klaar om lokaal in Azië aan de toegenomen vraag te voldoen, inclusief de nodige documentatie van het testcentrum in Ningbo.

Tien jaar in China

De uitbreiding van Hoyer’s faciliteiten in Ningbo valt samen met de tiende verjaardag van Hoyer’s aanwezigheid in China. Aanvankelijk was het bedrijf samen met andere Scandinavische bedrijven gevestigd in het Nordic Industrial Park in Ningbo, maar in 2013 verhuisde het bedrijf naar een eigen locatie met meer ruimte om te groeien.

In de loop der tijd is de vestiging uitgebreid met diverse ondersteunende functies en technisch personeel en kan deze alle taken lokaal oplossen, wat essentieel is voor een wereldwijde toeleverketen. Op de huidige locatie zijn er goede mogelijkheden om vakmensen te werven.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven