Algemeen
Huber+Suhner hoogspanningsdistributie
De modulaire High Voltage Distribution Unit van Huber+Suhner is een kant-en-klare oplossing voor hoogspannings-distributie voor elk type elektrisch voertuig. (foto's: Huber+Suhner)

Huber+Suhner heeft een nieuwe kant-en-klare oplossing voor hoogspanningsdistributie voor elk type elektrisch voertuig (EV) gelanceerd, de modulaire High Voltage Distribution Unit. De mHVDU beheert tot 800 VDC en is een oplossing in de EV-industrie, volgens de fabrikant de meest effectieve in geval van extreem gebruik in ruwe omgevingen. Distributeur van de mHVDU in Nederland is Simac Electronics in Drunen.

De configureerbare aard van deze modulaire oplossing biedt een voordeel voor de autofabrikanten. dankzij de compatibele zekeringsconfiguratie en de volledige interoperabiliteit past de box in het ontwikkelingsproces van de Original Equipment Manufacturer (OEM). Het geharmoniseerde systeem van de mHVDU is ontworpen voor en uitgerust met een breed scala aan gestandaardiseerde componenten. De unit kan worden geconfigureerd om te voldoen aan de individuele eisen van alle soorten elektrische voertuigen waarin hoogspanning moet worden verdeeld, zowel op het land, in het water als in de lucht.

De mHVDU voldoet aan de hoogste normen in de industrie, waarbij hij tot 800 Volt DC kan beheren. De gestandaardiseerde componenten van de mHVDU bieden ruimte-, gewicht- en kostenbesparing. Volgens de Zwitserse onderneming leidt de unit tot een verkorting van de doorlooptijd van twaalf weken naar slechts twee tot vier weken, wat een enorm verschil maakt voor het productieproces van elektrische voertuigen.

Schonere mobiliteit

Het verminderen van de uitstoot en het duurzamer maken van de mobiliteit is de drijvende kracht achter de wereldwijde behoefte aan veilige, ruimte- en gewichtsbesparende connectiviteitssystemen in elektrische voertuigen. Alle OEM’s hebben nu een EV-strategie en overheden wereldwijd zetten de markt voor EV’s onder druk met ambitieuze tijdschema’s om hun uitstoot te verminderen.

Het ontbrak de industrie tot nu toe aan hoogspanningsoplossingen voor alle elektrische voertuigen. Er is innovatie nodig om de hoge prestaties onder de groeiende eisen te kunnen handhaven.

hoogspanningsdistributie Huber+Suhner
De mHVDU is ontworpen om bestand te zijn tegen de zwaarste omgevingen.

De mHVDU biedt diverse voordelen voor autofabrikanten. Dit gaat van validatie tot internationale automobielstandaarden en -specificaties tot ruimte-, gewichts- en kostenbesparing. Dit laatste is gerealiseerd door het vereenvoudigde ontwerp van de behuizing en gestandaardiseerde componenten, waardoor hoge prestaties in bedrijfs- en speciale elektrische voertuigen worden gegarandeerd.

Hoogspanningsdistributie

Het kan een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat een elektrisch voertuig het hoogspanningsvermogen behoudt tijdens een breed scala aan rijomstandigheden. Om zo effectief mogelijk te zijn, moeten hoogspanningsaansluitoplossingen bestand zijn tegen temperatuurschommelingen, trillingen en mechanische schokken om ervoor te zorgen dat de kabels en componenten die in het voertuig werken, veilig en beschermd zijn.

De mHVDU is ontworpen om bestand te zijn tegen de meest veeleisende omgevingen. Tegelijkertijd past het in het uitgebreide Huber+Suhner hoogspanningsportfolio dat fabrikanten een compleet kabelsysteem biedt met een plug-and-play kant-en-klare oplossing.

Huber+Suhner

Huber+Suhner in Pfäffikon (bij Zürich) is specialist in het overbrengen, verbinden en verdelen van stroom binnen elektrische voertuigen. Door zijn uitgebreide ervaring in de automobielindustrie is het bedrijf partner voor hoogspanningstoepassingen. De technologische oplossingen van het Zwitserse bedrijf bestrijken het hele auto-ecosysteem, inclusief kabels, laadsystemen en oplaadkabels en zijn ontworpen om te werken in autonome, hybride, elektrische en conventionele voertuigen.

Distributeur van de mHVDU in Nederland is Simac Electronics in Drunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven