Algemeen
Huber+Suhner hoogspanningsdistributie
De modulaire High Voltage Distribution Unit van Huber+Suhner is een kant-en-klare oplossing voor hoogspannings-distributie voor elk type elektrisch voertuig. (foto's: Huber+Suhner)

Huber+Suhner heeft een nieuwe kant-en-klare oplossing voor hoogspanningsdistributie voor elk type elektrisch voertuig (EV) gelanceerd, de modulaire High Voltage Distribution Unit. De mHVDU beheert tot 800 VDC en is een oplossing in de EV-industrie, volgens de fabrikant de meest effectieve in geval van extreem gebruik in ruwe omgevingen. Distributeur van de mHVDU in Nederland is Simac Electronics in Drunen.

De configureerbare aard van deze modulaire oplossing biedt een voordeel voor de autofabrikanten. dankzij de compatibele zekeringsconfiguratie en de volledige interoperabiliteit past de box in het ontwikkelingsproces van de Original Equipment Manufacturer (OEM). Het geharmoniseerde systeem van de mHVDU is ontworpen voor en uitgerust met een breed scala aan gestandaardiseerde componenten. De unit kan worden geconfigureerd om te voldoen aan de individuele eisen van alle soorten elektrische voertuigen waarin hoogspanning moet worden verdeeld, zowel op het land, in het water als in de lucht.

De mHVDU voldoet aan de hoogste normen in de industrie, waarbij hij tot 800 Volt DC kan beheren. De gestandaardiseerde componenten van de mHVDU bieden ruimte-, gewicht- en kostenbesparing. Volgens de Zwitserse onderneming leidt de unit tot een verkorting van de doorlooptijd van twaalf weken naar slechts twee tot vier weken, wat een enorm verschil maakt voor het productieproces van elektrische voertuigen.

Schonere mobiliteit

Het verminderen van de uitstoot en het duurzamer maken van de mobiliteit is de drijvende kracht achter de wereldwijde behoefte aan veilige, ruimte- en gewichtsbesparende connectiviteitssystemen in elektrische voertuigen. Alle OEM’s hebben nu een EV-strategie en overheden wereldwijd zetten de markt voor EV’s onder druk met ambitieuze tijdschema’s om hun uitstoot te verminderen.

Het ontbrak de industrie tot nu toe aan hoogspanningsoplossingen voor alle elektrische voertuigen. Er is innovatie nodig om de hoge prestaties onder de groeiende eisen te kunnen handhaven.

hoogspanningsdistributie Huber+Suhner
De mHVDU is ontworpen om bestand te zijn tegen de zwaarste omgevingen.

De mHVDU biedt diverse voordelen voor autofabrikanten. Dit gaat van validatie tot internationale automobielstandaarden en -specificaties tot ruimte-, gewichts- en kostenbesparing. Dit laatste is gerealiseerd door het vereenvoudigde ontwerp van de behuizing en gestandaardiseerde componenten, waardoor hoge prestaties in bedrijfs- en speciale elektrische voertuigen worden gegarandeerd.

Hoogspanningsdistributie

Het kan een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat een elektrisch voertuig het hoogspanningsvermogen behoudt tijdens een breed scala aan rijomstandigheden. Om zo effectief mogelijk te zijn, moeten hoogspanningsaansluitoplossingen bestand zijn tegen temperatuurschommelingen, trillingen en mechanische schokken om ervoor te zorgen dat de kabels en componenten die in het voertuig werken, veilig en beschermd zijn.

De mHVDU is ontworpen om bestand te zijn tegen de meest veeleisende omgevingen. Tegelijkertijd past het in het uitgebreide Huber+Suhner hoogspanningsportfolio dat fabrikanten een compleet kabelsysteem biedt met een plug-and-play kant-en-klare oplossing.

Huber+Suhner

Huber+Suhner in Pfäffikon (bij Zürich) is specialist in het overbrengen, verbinden en verdelen van stroom binnen elektrische voertuigen. Door zijn uitgebreide ervaring in de automobielindustrie is het bedrijf partner voor hoogspanningstoepassingen. De technologische oplossingen van het Zwitserse bedrijf bestrijken het hele auto-ecosysteem, inclusief kabels, laadsystemen en oplaadkabels en zijn ontworpen om te werken in autonome, hybride, elektrische en conventionele voertuigen.

Distributeur van de mHVDU in Nederland is Simac Electronics in Drunen.

 • Eplan Emanage

  Eplan presenteert nieuwe volledige versie van eManage

  De cloud gebaseerde Eplan eManage software verbindt OEM'ers, system integrators, machinebouwers, paneelbouwers en operators (foto: Eplan) Met eManage Free kunnen gebruikers Eplan Platform projecten uploaden, delen en beheren in de cloud-omgeving. Eplan presenteert nu de volledige versie van de software, die aanzienlijk meer toegevoegde waarde… Lees verder →

 • Maarten Bulsink MA-IT

  MA-IT opent Automation Campus in Eindhoven

  "Onze klanten in de regio Eindhoven willen graag engineers bij ons opleiden," aldus Maarten Bulsink van MA-IT (foto's: MA-IT) Na zes jaar gevestigd te zijn geweest in Son, zal vanaf 1 februari MA-IT MyAutomation te vinden zijn in Eindhoven. Op deze nieuwe vestiging zijn niet… Lees verder →

 • Apex Dynamics GL

  GL-Serie speciaal ontwikkeld voor AGV toepassingen

  De GL-serie is speciaal ontwikkeld voor AGV toepassingen (foto: Apex Dynamics) Als gevolg van automatiseringen in logistiek of productieomgevingen krijgt Apex Dynamics steeds meer vragen over tandwielkasten voor AGV toepassingen. Dat wil zeggen tandwielkasten voor Automatisch Geleide Voertuigen, oftewel mobiele robots, die vaak worden ingezet… Lees verder →

 • Nieuw overzicht technische webinars om bij te blijven

  Aandrijftechniek blijft een overzicht plaatsen van technische webinars vanuit de industrie. Ideaal voor engineers en technici die thuis werken, maar ook voor diegenen die op kantoor of in de fabriek aan het werk zijn en bij willen scholen op hun vakgebied. Thuiswerken is voor velen… Lees verder →

 • Slimme radarsensoren voor ruige omgevingen

  Radarsensoren voor ruige omgevingen

  De DR-M30-IOL voor afstandsmeting in de zwaarste omgevingen bereikt een schokbestendigheid van 100 g en beschermingsklassen tot IP69K. (Foto: Turck) Turck presenteert robuuste radarsensoren. De DR-M30-IOL zijn geschikt voor zware toepassingen zoals afstandsmeting in havenfaciliteiten en fabrieksautomatisering. De robuuste 122 GHz-apparaten met beschermingsklassen tot IP69K… Lees verder →

 • Draadloze roaming

  Draadloze roaming: meer bereik voor draadloze bediening

  Het BWH 001 basisstation van Sigmatek maakt draadloze bediening en bewaking van systemen mogelijk met behulp van "Wireless Roaming". (Foto: SigmaControl) Om operators in staat te stellen zich nog vrijer langs de productielijn te bewegen, heeft Sigmatek de “Wireless Roaming Feature” voor draadloze HMI’s ontwikkeld.… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven