Algemeen
Des-Case lanceerde onlangs het RMF ‘Varnish Removal System’ (foto: Des Case)

Varnish is een bruine, plakkerige substantie die zich in eerste instantie in opgeloste toestand in hydraulische olie bevindt. Wanneer de verzadigingsgraad is bereikt – afhankelijk van de temperatuur – zal het echter uit de olie treden en neerslaan op oppervlakken van componenten. Hierdoor bestaat de kans dat kleppen en cilinders vastlopen met alle gevolgen van dien. Bovendien veroorzaakt varnish een snellere degradatie van de olie, verkort hiermee de levensduur en vergroot de kans op storingen. Ook de levensduur van de filters wordt aangetast door varnish. Hoe dit te verwijderen?

Het is een veel voorkomend probleem in hydraulische installaties sinds de introductie van de nieuwe groepen II en III basisoliën. Te beschouwen als het resultaat van water- en luchtproblemen, fluctuerende temperaturen en gedegradeerde olie. En met recht een groot probleem dat kan leiden tot storingen en in het ergste geval een ongeplande uitval.

Filtersysteem verwijdert oxidatieproducten

Om bovenstaande problematiek het hoofd te bieden, ontwikkelde Des-Case een ‘Varnish Removal System’. Dit filtersysteem verwijdert oxidatieproducten en voorkomt de vorming van nieuwe varnish tijdens het afkoelen van het systeem. Voor het verwijderen van opgeloste varnish in de olie, heeft DesCase gebruik gemaakt van een speciaal recept cellulose dat is opgenomen en gefixeerd in een kunststof cartridge. Dit medium is in staat polaire zuren te absorberen en zo de varnish producten uit de olie te verwijderen..

Brede range van olietemperaturen

Naast het feit dat hiermee eerder beschreven problemen worden voorkomen, reduceert het filter door de hoge effectiviteit tevens de consumptie van additieven. Verder is het Varnish Removal System geschikt voor alle minerale en de meeste fosfaatester vloeistoffen en in te zetten binnen een zeer brede range van olietemperaturen. Het werkt bovendien ook bij vloeistoffen die meer dan 500 ppm water bevatten en is te configureren voor toepassingen met volumes tot 36.000 liter.

Modulair ontwerp

Het Varnish Removal System is beschikbaar in verschillende lengtes. Indien nodig biedt het modulaire ontwerp de mogelijkheid om de verschillende bouwgroottes met elkaar te combineren tot grotere systemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven