Algemeen
Land rover sensoren
Monsters van nieuwe metalen en composieten worden ingebouwd in sensoren van ruimtevaartkwaliteit en getest onder de meest extreme fysieke omstandigheden (foto: Jaguar Land Rover)

Hoe test je nieuwe metalen en composieten onder extreme omstandigheden? Jaguar Land Rover neemt deel aan een onderzoek naar de geschiktheid van geavanceerde, lichtgewicht metalen en composieten voor toepassing in toekomstige voertuigen. Als onderdeel van een tweejarig project gebruikt de autofabrikant ruimtevaarttechnologie om te begrijpen hoe materialen reageren op corrosieve omgevingen wereldwijd en op veeleisende terreinen.

Monsters van nieuwe metalen en composieten worden ingebouwd in sensoren van ruimtevaartkwaliteit en getest in enkele van de meest extreme fysieke omstandigheden ter wereld, gedurende meer dan 400.000 kilometer in Noord-Amerika.

Gedrag materiaal voorspellen

De sensoren meten continu de prestaties van de materialen en delen gegevens met het productontwikkelingsteam in het Verenigd Koninkrijk. Met deze informatie kunnen de engineers het gedrag van het materiaal nauwkeurig voorspellen bij de ontwikkeling van toekomstige voertuigprogramma’s. Dit moet ervoor zorgen dat de volgende generatie, lichtgewicht metalen voldoen aan de strenge normen van de autofabrikant.

Lichtere en duurzamere materialen

Matt Walters, Lead Engineer, Metals & Process Materials bij Jaguar Land Rover, zegt: “Dit onderzoeksproject is een uitstekend voorbeeld van onze inzet voor de ontwikkeling van lichtgewicht, duurzame en robuuste materialen voor onze toekomstige voertuigen. Het gebruik van geavanceerde ruimtevaarttechnologie, zoals deze sensoren, is het bewijs van de kwaliteit en de normen die we bereiken.”

“We werken samen met partners van topkwaliteit aan dit baanbrekende onderzoeksproject en zullen de samenhang tussen de praktijk en versnelde tests verbeteren naarmate we de lat voor kwaliteit en duurzaamheid hoger leggen”. Het onderzoek maakt deel uit van het Gesamtverband der Aluminiumindustrie (GDA), een consortium van aluminiumfabrikanten en autofabrikanten dat onderzoek doet naar de levensduur van materialen en hoe die lichter en duurzamer kunnen worden gemaakt.

Destination Zero-visie

Het verhogen van de efficiency, het verder verminderen van de uitstoot en het samenwerken met marktleiders op het gebied van kwaliteitswaarborging en geavanceerde fabricage voor toekomstige, lichtgewicht voertuigen, is een belangrijk onderdeel van de Destination Zero-visie van Jaguar Land Rover: met behulp van moderne techniek streeft het bedrijf naar een emissievrije toekomst zonder verkeersongevallen en files.

Het project bouwt voort op verder onderzoek naar toekomstige materialen, van het REALITY-project – een recyclingproces dat hoogwaardig aluminium van autokwaliteit een tweede leven geeft – tot de ontwikkeling van geprinte structurele elektronica die het gewicht van elektronica in auto’s tot 60% kan reduceren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven