Algemeen

High-performance BLDC servomotoren

Faulhaber BLDC servomotoren

Voor zijn afmetingen en gewicht levert de nieuwe 1660 … BHx serie van Faulhaber hogere toerentallen en vermogens bij minder trillingen en warmteontwikkeling dan men tot voor kort voor mogelijk hield. Deze nieuwe serie BLDC servomotoren is daarom een goede aandrijving voor handgereedschap met hoge eisen aan vermogen waar inbouwruimte beperkt is.

De BHx serie bestaat uit nieuwe sleufloze, borstelloze gelijkstroommotoren (BLDC) met hoog vermogen en een diameter van slechts 16 mm op basis van een tweepools technologie. Dankzij hun robuuste, compacte ontwerp en goede prestaties zijn deze motoren geschikt voor veeleisende toepassingen als tandartsinstrumenten, medische robotica, elektrische grijpers, laboratoriumapparatuur, professionele handgereedschappen en robots.

Voor de beste aansluiting op een groot aantal toepassingsbehoeften kent de nieuwe serie twee varianten, beide 60 mm lang. De BHS is geoptimaliseerd voor hoge toerentallen en de BHT voor hoge koppels.

BLDC servomotoren

De 1660…BHS serie kan tot 100.000 min-1 draaien en levert een vermogen van 96 W; genoeg voor de meest veeleisende toepassingen. De 1660…BHS is een geschikte oplossing voor apparatuur die lang moet draaien terwijl de temperatuur van de behuizing niet mag oplopen, zoals snel draaiende handgereedschappen.

De 1660…BHT serie kan een continu uitvoerkoppel van bijna 19 mNm leveren, waarbij het variabele belastingen aan blijft kunnen. De vlakke toerental-koppelkromme van niet meer dan 95 min-1/mNm helpt toerentalfluctuaties te voorkomen, voor een constant toerental en een rustig gedrag. Voor speciale toepassingen kan de motor een impulskoppel van meer dan 30 mNm leveren.

Eigenschappen

Traditioneel werden zulke prestaties alleen gehaald door veel grotere motoren. Deze kenmerken maken de 1660…BHT serie een geschikte oplossing voor frequent maar onregelmatig gebruik met hoge dynamiek en ook voor nauwkeurig positioneren.

Met hun lange vormfactor en laag-vibrerende en stille werking zijn zowel de 1660…BHS als de 1660…BHT serie geschikt voor stille handgereedschappen, wat resulteert in minder vermoeidheid bij langdurig gebruik. De lage rotortraagheid maakt fijnbediening van de motor met behulp van aandrijfelektronica mogelijk, en zorgt voor een zeer soepele werking.

Motoren uit de BHx serie zijn te combineren met hoge-resolutie magnetische encoders, planetaire tandwielkasten en aandrijfelektronica uit het Faulhaber productspectrum.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven