Algemeen
In het demonstatiemodel wordt in een gesimuleerde “Smart Factory” omgeving gebaseerd op Intel en Altera componenten tentoongesteld. (foto: Hiflex)
In meer of mindere mate is iedere leverancier in de industriële automatiseringstechniek bezig met Internet Of Things (IoT). Van IoT is de mate en de uiteindelijke integratievorm nog lang niet duidelijk. Doordat de onderliggende infrastructuur (internet) in bijna alle gevallen reeds aanwezig is, is IoT een relatief goedkope ontwikkeling welke daardoor niet te stoppen is. Omdat de uiteindelijke vorm nog niet bekend is, is een flexibele aanpak vereist.

 

Exor anticipeert op de IoT-ontwikkelingen door te zorgen dat de bedienpanelen op meerdere manieren zijn te koppelen en te configureren aan de IoT-omgeving. Hardwarematig beschikken de nieuwe panelen over drie individuele ethernetaansluitingen, waarvan één maximaal 1Gb/s kan communiceren. Softwarematig is het JMobile studio ontwikkelplatform zodanig voorbereid, dat op meerdere manieren verbinding kan worden gemaakt met een IoT-omgeving. Exor biedt met de EX700 serie een bedienpaneel en IoT controller in één!
Door de modulaire opbouw is het mogelijk alle basis componenten in te zetten voor de ontwikkeling van een volledig custom made ontwerp. Naast de standaard panelen wordt ook een “Development kit “ getoond die als basis kan dienen voor de ontwikkeling van maatwerk.

Exor anticipeert op de IoT-ontwikkelingen door te zorgen dat de bedienpanelen op meerdere manieren zijn te koppelen en te configureren aan de IoT-omgeving.

Demonstratie “Exor Smart Factory”

Om aan te tonen dat Exor de IOT omgeving beheerst als geen ander wordt  op de beurs Electronics and Applications een uniek demonstatie model “Smart Factory” getoond.
In het demonstatiemodel wordt in een gesimuleerde “Smart Factory” omgeving gebaseerd op Intel en Altera componenten tentoongesteld. Het model laat zien hoe FPGA kan worden ingezet om een op IoT-niveau een in hoge mate geautomatiseerde omgeving te creëren zoals deze in de huidige wereld van de industriële automatisering wordt verlangd.
De Exor Smart Factory demonstratie is het bewijs dat er een oplossing bestaat voor een “dialogue Semantic machine-to-machine and machine” naar de verbonden wereld.

Het IIoT platform is in staat om:

  In meer of mindere mate is iedere leverancier in de industriële automatiseringstechniek bezig met Internet Of Things (IoT)
 • Data uit diverse bronnen bij elkaar te brengen zoals: I/O, Motion Controllers, sensoren met diverse protocollen zoals: etherNet, Powerlink, Ethercat, Profinet en Modbus, geïntegreerd met een CODESYS v3 xPLC
 • Toegang te hebben tot en het configureren en monitoren van een grote hoeveelheid data vanaf een externe bron.
 • Het beïnvloeden van het proces op detailniveau als mede op Enterprise Scada niveau.
 • Een realtime visualisering te bieden gebaseerd op de zelfde Exor hardware zodat een naadloze integratie wordt gegarandeerd.
 • Data op ondernemingsniveau op een veilige wijze middels OPC UA pub/sub of MQTT gecodeerd over te dragen over een TCPIP backbone gebruikmakend van de IEEE 802.1 Time Sensitive Network standaard.
 • Hannover Messe 2020

  Hannover Messe 2022 wordt verplaatst

  Hannover Messe 2022 vindt plaats van 30 mei t/m 2 juni. Op de afbeelding een impressie van een eerdere editie van de Hannover Messe. (foto: Paul Quaedvlieg)Hannover Messe 2022 wordt verplaatst. Vanwege de huidige situatie rond Covid, organiseert Deutsche Messe van 30 mei tot 2… Lees verder →

 • Hyundai HX 260 AL

  GMB zet door UMS aangepaste elektrische Hyundai in (+video)

  De elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine van GMB in actie (foto's: UMS)Sinds enige tijd zet GMB een elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine in. Familiebedrijf GMB staat voor expertise en duurzame oplossingen op het gebied van waterveiligheid, waterkwaliteit, bio-energie en industriële bouw & infra.… Lees verder →

 • Bauma 2022

  Optimisme in München; Bauma 2022 bijna volgeboekt

  Bauma 2022 vindt van 24 t/m 30 oktober plaats in München. (Foto: Bauma)Het duurt nog meer dan 10 maanden vooraleer Bauma 2022 van 24 tot 30 oktober zijn deuren opent in München. ’s Werelds grootste vakbeurs voor bouwmachines, bouwmateriaalmachines, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen en bouwmachines verwacht een… Lees verder →

 • Rollon ontwikkelt all-in-one pakket voor cobots

  Rollon biedt nu een all-in-one pakket aan voor cobots. (Foto: Rollon)Rollon heeft zijn expertise op het gebied van universele robots uitgebreid en biedt nu een all-in-one pakket voor cobots. Het pakket heeft onder meer UR+-gecertificeerde lineaire assen, die individueel configureerbaar en eenvoudig te bedienen zijn.… Lees verder →

 • Siemens Gamesa

  Serieproductie van 11 MW windturbines gestart in Cuxhaven

  De eerste geassembleerde turbine zal worden geïnstalleerd in het offshore windpark Hollandse Kust Zuid (foto: Siemens Gamesa)Op 14 januari 2022 verliet de eerste in serie gefabriceerde SG 11.0-200 DD gondel de Siemens Gamesa fabriekshal in Cuxhaven. De fabriek is sinds de zomer maandenlang omgebouwd en… Lees verder →

 • Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s (Foto: Audi)Energiemaatschappij RWE heeft recent een opslagfaciliteit geopend. Deze is gebaseerd op gebruikte hoogspanningsaccu’s (EV-accu’s) van elektrische Audi’s. De installatie staat op het terrein van de waterkrachtcentrale van RWE aan een stuwmeer bij Herdecke in… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven