Algemeen
festo schakelkasten water waste water
Met de Cabinet Guide Online van Festo kunnen engineers in de water/waste water industrie in recordtijd speciale kant-en-klare schakelkasten maken (foto's: Festo)

De juiste schakelkast in een mum van tijd, wie wil dat nou niet. Met de Cabinet Guide Online van Festo kunnen engineers in de water/waste water industrie snel en eenvoudig speciale schakelkasten maken. En aanzienlijke besparingen realiseren in vergelijking met conventionele op maat ontworpen schakelkasten. Engineers configureren en bestellen hun nieuwe schakelkastoplossing op een slimme en intuïtieve manier.

Het kan niet gemakkelijker: de systeemontwerper beschrijft de toepassing en de intelligente configurator maakt een schakelkastoplossing op maat. Met de online tool kan de ontwerper in slechts een paar minuten een schakelkast configureren die de pneumatische proceskleppen in watercentrales bestuurt. Hiervoor zijn maar een paar stappen nodig: de toepassing invoeren, de kast configureren, selecteren en bestellen.

Talrijke variaties mogelijk, ook ATEX

Deze op maat ontworpen schakelkasten kunnen vier tot twintig pneumatische proceskleppen en IO-signalen aandrijven. De kasten kunnen zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd, afhankelijk van hun configuratie. Voor verzending wordt elke schakelkast grondig gecontroleerd, om zeker te zijn dat ze aan strenge kwaliteitseisen voldoen.

Op verzoek komt Festo met een op maat gemaakt aanbod voor ATEX-oplossingen in zone 2/22 of 1/21. Natuurlijk zijn circuit- en verbindingsdiagrammen in EPLAN, CAD-modeldata, CE-werkinstructies en een CE-conformiteitsverklaring inbegrepen.

Kortere marktintroductietijd

Cabinet Guide Online biedt geheel nieuwe mogelijkheden op het gebied van op maat gemaakte schakelkastoplossingen en zorgt voor aanzienlijk kortere installatietijd. Nieuwe standaarden verkorten ook het parametriseren en de inbedrijfstellingstijden substantieel. Machinebouwers kunnen zo hun marktintroductietijd voor geïnstalleerde schakelkasten aanzienlijk verkorten.

Vooral tijdwinst

Dankzij deze nieuwe technische tool winnen ontwerpingenieurs tijd en ruimte voor creativiteit in de planning- en project-engineeringsprocessen in hun bedrijven. Catalogi doorploegen, vervelende offerteaanvragen bij leveranciers, individuele componenten bestellen en tijdrovende ontwerpen voor schakelkasten op maat maken behoren hiermee tot het verleden.

Intuïtieve software

Technische kosten worden verlaagd en uitgebreide productkennis is nauwelijks nodig. De intuïtieve software met gestructureerde data-invoer zorgt ervoor dat de juiste componenten worden geselecteerd. Met eenvoudig te begrijpen vragen over de toepassing wordt de gebruiker stap voor stap door het configuratieproces geleid.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven