Algemeen

Henrik Sørensen is de nieuwe CEO van Hoyer

Hoyer Sorensen CEO
Henrik Sørensen heeft een achtergrond als civiel engineer aangevuld met diverse management opleidingen (foto: Hoyer)

Per 1 juni begint Henrik Sørensen als de nieuwe CEO van Hoyer. Hij heeft een lange carrière achter de rug bij Wärtsilä, zijn laatste functie als directeur van de pompdivisie. Zijn positie als CEO van Hoyer bevat de twee aparte business units Hoyer Motors en Hoyer Transmissions.

Hoyer was op zoek naar een nieuwe CEO die het bedrijf verder de toekomst in kan leiden en vond een goede match met Henrik Sørensen. Hoyer is blij met de nieuwe CEO. Søren Ø. Sørensen, voorzitter van de raad van bestuur van de Hoyer Group legt uit: “Met Henrik Sørensen krijgen we een leider in huis met veel ervaring in enkele van onze ‘key-markets’ zoals de maritieme sector, water- en afvalwaterbehandeling en de olie- en gasindustrie. Hij beschikt over gezonde mix aan competenties binnen strategie, sales, operations en management, allemaal belangrijke factoren in het realiseren van onze ambitieuze groeiplannen. Bovendien beschikt hij over motiverende wijze van werken, dat geheel binnen de bedrijfscultuur van Hoyer valt.”

Snel reageren en snel leveren

Henrik Sørensen heeft een achtergrond als civiel engineer aangevuld met diverse management opleidingen. Hij kijkt uit naar de uitdaging die bij Hoyer ligt. “Komend van een van de grote klanten van Hoyer, is het voor duidelijk dat Hoyer een sterke positie bezit in de aandrijftechniekmarkt. Het bedrijf vult de markt aan tussen de grote toeleveranciers en de minder bekende merken. Hun belangrijkste bedrijfswaarden zoals concurrentiepositie, kwaliteit en service liggen direct in lijn met mijn visie van zakendoen. Bovendien ‘they walk the talk’ als het gaat om beloftes als snel reageren en snel leveren.”

Hoger bedrijfsplan

Sørensen vervolgt: “De continue veranderingen in de meeste marktsegmenten, ondersteunen de bedrijfskansen voor een flexibele en unieke toeleverancier zoals Hoyer. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en marktkennis in te zetten en deel uit te gaan maken van de strategie om Hoyer naar een hoger bedrijfsplan te tillen in de toekomst.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven