Algemeen

Heitec koppelt werkvloer aan ERP-systemen

van werkvloer naar ERP-systemen
HeiTPM sluit de digitale informatie- en interactieketen van ondernemingsniveau tot in de machine. De foto toont de op basis van SAP Fiori ontwikkelde productiecockpit als voorbeeld van een applicatie (foto: Heitec).

Heitec biedt met HeiTPM een oplossing die willekeurige data uit besturingen en sensoren verzamelt en ze met structurerende en beschrijvende informatie aanvult tot zichzelf beschrijvende objecten. De data wordt vervolgens voor verschillende deelnemers aan het werkproces individueel voorbereid en opgeslagen in bijvoorbeeld ERP-systemen.

Met behulp van de meest actuele technologie van SAP integreert HeiTPM alle op de productie betrekking hebbende data en processen van een onderneming. Dat gebeurt met vanaf de aansturing van de productie tot en met de kostenbeheersing.

Koppeling

Op grond van de hierdoor verbeterde connectiviteit kan snel potentieel voor optimalisatie in alle bereiken van logistiek en de IT-infrastructuur worden ontdekt. Gelijktijdig wordt door de real-time data-acquisitie en de verifiëring door plausibiliteitstesten op de werkvloer de datakwaliteit en -veiligheid verbeterd.

Omdat de actuele stand van de productie op elk moment direct in het ERP-systeem inzichtelijk is, kunnen productiemanagers volgprocessen en omsteltijden nauwkeuriger plannen. Dit verkort de bewerkingstijd en -inspanning, vereenvoudigt de handling, optimaliseert de materiaalstroom en verdeelt van de beschikbare bronnen.

Belangrijke componenten in de HeiTPM-architectuur zijn gateways, die in de tijd deterministisch te verzamelen data in real-time bufferen, asynchroon voorbewerken en verder sturen naar andere diensten rond de werkvloer. Om rekening te houden met de meest uiteenlopende protocollen op de werkvloer ontwikkelde Heitec talrijke plug-ins.

Naar ERP-systemen

Als op de toekomst berekend en krachtig systeem gebeurt de communicatie via het fabrieksonafhankelijke OPC UA op basis van Time Sensitive Networking (TSN). Dit gebeurt zowel horizontaal over alle besturingsapparaten als verticaal van sensor tot ERP-systeem. Behalve koppeling aan SAP ERP kan dit merkonafhankelijk ook naar andere platforms zoals Acron of aan verschillende cloud-oplossingen zoals Mindsphere.

In combinatie met het door Heitec ontwikkelde HeiVM-Framework voor planning, simulatie, generatie, programmering en inbedrijfstelling van machines en installaties op basis van digitale, object georiënteerde tweelingen van automatiseringscomponenten, kunnen nog meer voordelen voor klanten worden gegenereerd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om, door terugvoeding van de in het werkelijke bedrijf door HeiTPM verkregen informatie parallel aan het lopend bedrijf, de installatie verder te optimaliseren of foutoorzaken te analyseren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven