Algemeen
Zimm on-line configurator
Met de vernieuwde productconfigurator van Zimm kunnen constructeurs on-line grafisch hefsystemen samenstellen (foto: Zimm).

Zimm, leverancier van hefschroefspindels, heeft een vernieuwde configurator voor het grafisch samenstellen van hefsystemen. Nieuw is de mogelijkheid om zelf online complete hefsystemen te bouwen, bestaande uit meerdere hefschroefspindels, verbindingselementen en haakse tandwielkasten. Zimm componenten worden in Nederland geleverd door Groneman.

De productconfigurator is ontwikkeld voor de Z- en de GZS serie, voor het grafisch ontwerpen van hefschroefspindel-systemen. De geselecteerde gegevens worden per email in de gangbare 3D-CAD en 2D-DWG formaten toegestuurd.

Als de constgructeur niet over een CAD programma beschikt, wordt door één druk op de knop per email een 3D PDF-bestand gestuurd, zodat de geconfigureerde opstelling en systeemcombinatie kan worden bekeken en nagemeten.

Configurator voor hefsystemen

Door grafische weergave van de onderdelen kunnen combinaties van verschillende componenten worden geselecteerd. De persoonlijke samenstelling wordt automatisch gecontroleerd en geeft aanwijzingen voor mogelijke functionele fouten. Een foute combinatie van componenten wordt hiermee voorkomen, simpelweg omdat ze niet samen kunnen worden geselecteerd. Afhankelijk van de geselecteerde componenten, wordt de spindellengte automatisch gecorrigeerd.

Registratie voor de CAD configurator kan via de website van Groneman of Zimm worden aangevraagd, waarna de gebruiker automatisch een bevestiging krijgt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven