Algemeen

HBM krachtopnemer voor hoge drukkrachten

HBM krachtopnemer
De C6B krachtopnemer van HBM biedt een flexibele en kosteneffectieve oplossing voor het meten van drukkrachten van 200 kN tot 10 MN (foto: HBM).

HBM Benelux heeft de nieuwe C6B krachtopnemer geïntroduceerd, die een flexibele en kosteneffectieve oplossing biedt voor het meten van hoge drukkrachten in de range van 200 kN tot 10 MN. De sensor heeft een IP68-certificering en is speciaal ontwikkeld voor zware en dynamische toepassingen. De krachtopnemer is onder meer geschikt voor toepassing in de bouw, de zware industrie, de metaalbewerking en voor dynamische metingen in research en development.

De C6B krachtopnemer is robuust en heeft een hermetisch dichtgelaste behuizing van roestvast staal. De versie met de geïntegreerde kabel is beschermd conform IP68. De opnemer heeft door zijn staafconstructie een kleine nominale verplaatsing, waardoor hij ook kan worden gebruikt voor dynamische toepassingen zoals impacttesten.

Krachtopnemer

In vergelijking met zijn voorganger is de C6B niet alleen veel robuuster, maar ook veel flexibeler. Gebruikers kunnen profiteren van een snelle en zeer eenvoudige set-up omdat de sensor met diverse inbouwhulpstukken optimaal aan de toepassing kan worden aangepast. De C6B is verkrijgbaar met een vaste kabel of met een connectorversie en losse kabels, waardoor kan worden gekozen voor een optimaal aan de toepassing aangepaste versie.

De C6B is ook beschikbaar met speciale krachtinleidingen, die de meetonzekerheid verminderen. De versies tot en met 2 MN hebben een intern boorgat, zodat ook trekkrachten via een jukconstructie kunnen worden gemeten. Een ander voordeel van de C6B is dat de sensor afhankelijk van de behoefte zowel horizontaal als ondersteboven kan worden gemonteerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven