Algemeen
HBM koppelmeetopnemer
De T40MC verzamelt informatie over het motorvermogen van scheepsmotoren door het meten van het koppel en het toerental (foto: HBM).

HBM heeft een nieuwe koppelmeetopnemer voor de maritieme sector op de markt gebracht. De T40MC verzamelt informatie over het motorvermogen van scheepsmotoren door het meten van het koppel en het toerental. Door op een directe manier het motorvermogen van bijvoorbeeld dual-fuel motoren of LNG-motoren te bepalen, te monitoren en eventueel aan te passen, levert de motor optimale prestaties, verbruikt hij minder brandstof en stoot hij minder emissies uit.

De bewaking van de motorprestaties is mogelijk met behulp van een motormanagementsysteem met als belangrijkste parameter de nauwkeurige bewaking van het vermogen. HBM heeft daarvoor een oplossing ontwikkeld, die gebaseerd is op koppelmeting en die eenvoudig te installeren en te configureren is. Het motorvermogen wordt gemeten met behulp van een koppelmeetopnemer, die direct in de aandrijflijn wordt geïnstalleerd.

De gemeten waarden, het koppel en het toerental van de aandrijfas zijn belangrijke gegevens voor het bewaken en regelen van de aandrijving. Op basis van die waarden kan het regelsysteem de meest optimale werking van de motor garanderen, afhankelijk van de vaaromstandigheden. Daardoor wordt een aanzienlijke brandstofbesparing bereikt en kan overbelasting van dual fuel-, multi-fuel of LNG-motoren voorkomen worden.

Koppelmeetopnemer

De T40MC meetopnemer maakt een directe koppelmeting tot 125 kN·m mogelijk. De meetopnemer wordt geleverd als een compleet pakket met uitbreidbare analoge en digitale uitgangsignalen. De meetflens is geschikt voor montage in nieuwe schepen en voor inbouw in bestaande scheepsmotoren. De opnemer is volledig onderhoudsvrij dankzij de contactloze overdracht van de gemeten waarden. Er kunnen ook klantspecifieke versies van de T40MC koppelmeetflens geleverd worden.

De koppelmeetopnemers van HBM voor de maritieme industrie voldoen aan hoge eisen en zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in scheepsaandrijvingen en gecertificeerd volgens internationale scheepvaartnormen. Dat geldt ook voor de MP60-elektronica.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven