Algemeen
HBM en Kyowa
Minoru Tateno, CEO van Kyowa Electronic Instruments Co. Ltd. (rechts) en Andreas Hüllhorst, CEO van Hottinger Baldwin Messtechnik GmbH, bezegelen de samenwerking met een handdruk (foto: HBM).

HBM, de Duitse specialist in meet- en weegtechnologie, en Kyowa Electronic Instruments uit Japan gaan samenwerken bij de verkoop van hun sensoren en meetoplossingen. De beide bedrijven zijn gespecialiseerd in rekstrooktechnologie en gaan producten uit elkaars assortiment aanbieden. Daarbij ligt de nadruk op producten, die een aanvulling vormen op elkaars productportfolio’s. De samenwerking start officieel op 18 april a.s.

HBM voegt onder meer een selectie van Kyowa-sensoren toe voor hoge temperatuurbereiken en voor toepassingen met weinig montageruimte. Zo kunnen beide bedrijven hun klanten een nog uitgebreider assortiment test- en meetapparatuur aanbieden. Druksensoren, krachtopnemers, rekstrookjes en versnellingsmeters van Kyowa zijn speciaal ontwikkeld voor de toepassing bij hoge temperaturen. Kyowa zal zijn portfolio onder andere uitbreiden met koppelmeetflenzen en piëzo-elektrische sensoren van HBM.

HBM en Kyowa

Kyowa Electronic Instruments bestaat al vanaf 1949 en verkocht als eerste rekstrooktechnologie in Japan. Het hoofdkantoor staat in Tokio. Het bedrijf produceert en verkoopt sensoren, test- en meetapparatuur en software voor onderzoek, industriële toepassingen en de monitoring van infrastructuur. Het bedrijf, dat aan de beurs van Tokio is genoteerd, heeft een jaaromzet van meer dan 110 miljoen euro.

HBM bestaat al meer dan 65 jaar wereldwijd en levert producten en diensten voor een uitgebreide range aan meettoepassingen in vele bedrijfstakken. Het productportfolio omvat sensoren, opnemers, rekstroken, meetversterkers en data-acquisitiesystemen, maar ook software voor structurele duurproeven, tests en analyse. De toepassingsgebieden beslaan virtuele en fysieke tests en metingen in elke bedrijfstak, waar engineering van belang is.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven