Algemeen

Handleiding voor aantrekken technisch talent

pocket technisch talent
Met 'De HR-manager als TechScout’ biedt ROVC een helpende hand in de zoektocht naar technici (foto: ROVC).

Het invullen van technische vacatures kost moeite. Daarom lanceert ROVC de pocketuitgave De HR-manager als TechScout. Hiermee biedt het opleidingsinstituut een helpende hand in de zoektocht naar technici. De handleiding in pocketvorm biedt HR-managers handvatten om technisch talent te werven en behouden.

Het boekje is een bundeling van gedachten, inzichten en citaten voor een sterke benadering van de arbeidsmarkt. De handleiding bevat onder andere do’s en don’ts, praktische tips en stappenplannen. Deze worden ondersteund door onderzoeksresultaten en bijdragen van experts.

Door het tekort aan technici staat HR voor een uitdaging om het juiste talent te vinden. Zo staan vacatures bij een kwart van de technische organisaties een halfjaar of langer open. Ook geeft een kwart van deze bedrijven aan dat het gebrek aan technici zorgt dat de bedrijfsgroei stagneert. Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd onder 1.164 respondenten uit de technische branche.

Technisch talent

John Huizing, directeur bij ROVC: “Het tekort aan technici vraagt om een vernieuwende aanpak van HR. Goede arbeidsvoorwaarden alleen zijn niet meer voldoende. Aspecten als een individuele aanpak, inspirerend leiderschap en een goede werksfeer zijn relevanter dan ooit. Bovendien flexibiliseert de arbeidsmarkt. Medewerkers verwachten dat hun werkgever meebeweegt.

Het is van belang dat organisaties niet achterblijven op deze ontwikkeling, anders vertrekt personeel. Met de lancering van deze pocket willen wij hen hierin ondersteunen. Door handvatten te bieden aan HR-medewerkers, staan zij sterk in de strijd om technisch talent.”

U kunt de handleiding gratis aanvragen op de website van ROVC.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven