Algemeen

Haakse inschroefverbindingen

haakse inschroefverbindingen
De extra draai-as in de aansluiting zorgt voor continue bewegingsvrijheid in de hydrauliekleiding. (Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Stauff breidt zijn assortiment schroefverbindingen uit met haakse inschroefverbindingen. Deze verbindingselementen met een extra draai-as in de aansluiting brengen continue bewegingsvrijheid in de hydrauliekleiding – bijvoorbeeld aan beweeglijke aanbouwcomponenten van machines of de knikscharnieren van shovels. Dit resulteert in een hogere lekkageveiligheid van het hydraulische systeem.

De compact uitgevoerde schroefverbindingen van het type FI-DGWESV worden voor dit soort toepassingen ontwikkeld. Zij maken de compensatie van regelmatige of onregelmatige draai-, kantel-, en pendelbewegingen tussen leiding en machineonderdeel tijdens de werking mogelijk. Te denken valt bijvoorbeeld aan de spanningsvrije aansluiting van drukslangleidingen die met aansluitkranen met afdichtingsconus (DKO) conform DIN 3865 zijn uitgerust. Bovendien voorkomen ze het optreden van torsie en te nauwe buigradii aan bewegende slangleidingen.

Haakse inschroefverbindingen

Aan de ene kant van de haakse inschroefverbindingen vindt de aansluiting altijd plaats via een 24° binnenconus (vorm W overeenkomstig DIN 3861) in de maten 6L tot en met 42L (lichte bouwserie) respectievelijk 6S tot en met 38S (zware bouwserie). De andere zijde kan naar keuze zijn voorzien van een Whitworth-buisdraad (G1/8 tot en met G1-1/2) of een metrische schroefdraad (M10x1 tot en met M48x2) met profielafdichtring. Als standaard afdichtingsmateriaal wordt NBR (Buna-N) gebruikt. Alternatieve materialen zijn op aanvraag leverbaar, evenals afwijkende aansluitingen.

De draaibeweging wordt via een zelfsmerend glijlager gerealiseerd, waarbij de systeemvloeistof als smeermiddel wordt gebruikt. Hierdoor is het lager onderhoudsvrij. Het maximaal toegestane aantal draaibewegingen tijdens continu bedrijf is afhankelijk van de bouwgrootte.

Tot 400 bar

De nieuwe schroefverbindingen zijn geschikt voor bedrijfsdrukken tot 400 bar (met 2,5-voudige beveiliging en in relatie tot de bouwserie, uitvoering en bouwgrootte van het vastschroefelement). Net als het complete schroefverbindingsprogramma van Stauff zijn zij met een hoogwaardige zink/nikkel-oppervlak gecoat, dat voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot corrosiebestendigheid alsook uiterlijk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven