Algemeen
Jade HS minimaal invasief repareren 1
De industriële robot met de bewerkingskop in de beschermende tent. (foto's: Malte Schmidt/Jade HS)

In tijden van afnemende grondstoffen wint het repareren van industriële goederen aan belang. Het is ook zuiniger en ecologischer om grote componenten zoals scheepsmotorcomponenten of motorcomponenten te repareren in plaats van ze te vervangen door nieuwe. Minimaal invasief repareren met lasertechnologie speelt hierin een sleutelrol. Jade Hochschule zette op de engineeringafdeling in Wilhelmshafen een laserlascentrum op, dat beschikbaar is voor samenwerking met (regionale) bedrijven.

Met behulp van laserstralen kan de benodigde warmte nauwkeurig in te repareren onderdelen worden gebracht. Op deze manier kunnen componenten op een minimaal invasieve manier worden gerepareerd.

Behalve componenten repareren kan de technologie ook functionele onderdelen opbrengen op bestaand materiaal, zoals slijtagebescherming bij olieboren. Componenten kunnen ook volledig worden gerecreëerd met een laser door metallische materialen laag voor laag aan te brengen; vergelijkbaar met 3D-printen.

Minimaal invasief repareren

Bij laserlassen met poederafzetting wordt een krachtige laser gebruikt om een smeltbad op het oppervlak van metalen onderdelen te creëren. Met behulp van een industriële robot die over het oppervlak beweegt, wordt een poeder naar dit smeltbad gevoerd, smelt door de hoge temperatuur van de laser en stolt na het lasproces.

Jade HS minimaal invasief repareren 2
Close-up van de bewerkingskop.

De hoge temperatuur en het gerichte gebruik van warmte zijn doorslaggevend. Terwijl conventionele 3D-printers voor kunststoffen werken bij een temperatuur van zo’n200°C, kan lasertechnologie een temperatuur van bijna 2000°C bereiken.

Met behulp van lasertechnologie kan deze warmte lokaal heel gericht worden gebruikt. Dit is in tegenstelling tot conventioneel lassen, waar de warmte in het gehele onderdeel doordringt en de eigenschappen van het onderdeel kan veranderen of schade kan veroorzaken.

Grote complexe componenten

De uitdagingen bij het repareren van grote componenten zijn hun grootte en soms hun complexe vorm. Het nieuwe robotgestuurde systeem van Jade Hochschule maakt het mogelijk om niet alleen van bovenaf, maar ook van opzij of onder een hoek te lassen.

Op deze manier kunnen grote componenten worden gerepareerd of gefabriceerd; de installatieruimte alleen wordt beperkt door de werkruimte van de robot. Dat kan een belangrijke ontwikkelingsstap zijn bij de productie van prototypes of functionele onderdelen met kleine seriegroottes.

Veiligheid

Bij het opzetten van het lasercentrum speelde het veiligheidsaspect een doorslaggevende rol. Een laserstraal kan iemands gezichtsvermogen van tien kilometer afstand wegnemen. Een goede bescherming is dus bijzonder belangrijk. De wetenschappers kozen voor een actieve beschermende tent die de laser direct stopt als er een straal op valt. De robot wordt bediend via een controlecentrum buiten de beschermende tent.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven