Algemeen
Hannover Messe 5G
Een redundant uitgevoerd mobiel netwerk zorgt voor een bijzonder hoge beschikbaarheid in de hallen en op het buitenterrein.

Het beurscomplex van Deutsche Messe in Hannover krijgt voor het eind van het jaar een eigen 5G-campusnetwerk. Hierdoor ontstaat het grootste 5G-expocentrum van Europa, uitgerust met de nieuwe, supersnelle generatie in mobiele communicatie.

In nauwe samenwerking met Deutsche Telekom transformeert Deutsche Messe AG het beursterrein stapsgewijs in een zeer innovatieve multifunctionele campus. Deutsche Telekom zorgt voor een uitgebreide, krachtige 5G-dekking op een totale oppervlakte van meer dan 1,4 miljoen vierkante meter.

Telekom implementeert het campusnetwerk als een hybride netwerk. Het beursterrein beschikt zo over een privé-netwerk dat beurzen en exposanten kunnen gebruiken voor hun toepassingen. Tegelijkertijd hebben bezoekers van de beurzen een uitstekende dekking met het openbare 5G-netwerk dat het beursterrein dekt.

Wereldwijd uniek testveld

Met de 5G-uitbreiding krijgt de locatie Hannover ook qua oppervlakte een van de grootste 5G-campusnetwerken in Europa. In de eerste stap rust Deutsche Telekom vijf hallen en het hele buitenterrein, inclusief aangrenzende parkeerterreinen, uit met 5G.

Hannover Messe Schaeffler

Daarna zal Telekom alle 30 hallen en gebouwen op het beursterrein voorzien van 5G. Het doel is een wereldwijd uniek testveld voor 5G te creëren, waar technologieleiders uit een groot aantal sectoren hun use cases kunnen testen. Deutsche Messe en Deutsche Telekom ontwikkelen en vermarkten het gezamenlijke 5G-aanbod als partners.

Het campusnetwerk in detail

Het grootste 5G-beurscentrum van Europa wordt in Hannover gerealiseerd met een hybride netwerk, het zogenaamde ‘dual-slice’ campusnetwerk. Hiervoor worden in de eerste stap 14 outdoor 5G-antennes in gebruik genomen. Daarnaast zullen meer dan 70 indoor antennes de eerste vijf hallen ook indoor met 5G voorzien.

Totaal 190 MHz bandbreedte

Het privégedeelte van het campusnetwerk zal worden geïmplementeerd met frequenties in het 3,7 – 3,8 GHz-bereik. Deutsche Messe heeft hiervoor van de Duitse Bundesnetzagentur een overeenkomstige licentie uit het industriële spectrum toegewezen gekregen.

Hannover Messe

Het deel van het openbare netwerk zal worden beveiligd met de eigen frequenties van Deutsche Telekom in het 3,6 GHz-bereik. Dit betekent dat er in totaal 190 MHz bandbreedte beschikbaar is voor het expositiecentrum.

Edge computing platform

Een redundant uitgevoerd mobiel netwerk zorgt voor een bijzonder hoge beschikbaarheid. Het biedt daarmee maximale betrouwbaarheid voor de beurs, exposanten en bezoekers.

Een edge computing platform verwerkt binnenkomende gegevens in de kortst mogelijke responstijd. Het is geïntegreerd in de netwerkarchitectuur en verwerkt de gegevens direct ter plaatse. Dit zorgt voor maximale gegevensbeveiliging en efficiënte gegevensverwerking.

Industrieel gebruik

Als een van de belangrijkste exposanten op de Hannover Messe zet Siemens in een van de beurshallen in Hannover een privé 5G-campusnetwerk op met een focus op industrieel gebruik. Het netwerk kan door exposanten worden gebruikt tijdens beurzen en, buiten beurstijden, door bedrijven worden gebruikt voor tests en praktijkproeven.

Siemens zet een privé 5G-campusnetwerk op voor industrieel gebruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven