Algemeen
Feto grijpermodule
De compacte roterende grijpermodule EHMD van Festo kan vrijwel alle grijphandelingen in laboratoriumautomatisering aan, hoe klein ook. (foto: Festo)

De compacte roterende grijpermodule EHMD van Festo is geschikt voor veel toepassingen waarbij kleine objecten in beperkte ruimte moeten worden gegrepen en gedraaid. De module kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij laboratoriumautomatisering voor het openen van monsterflesjes. De Z-module past zich automatisch aan op de schroefgang van de afsluiting, geen omschakeltijd voor kop/adapter meer nodig is.

De grijpermodule kan worden toegepast in-vitrodiagnostiek, cel- of genoomonderzoek en kwaliteitsinspecties in de biotechnische en farmaceutische industrie. Toepassingen zijn het voorbereiden en analyseren van monsters, het laden van centrifuges, het grijpen, draaien en plaatsen van multititerplaten en zelfs het openen en sluiten van monsterflesjes met verschillende afmetingen. De module is ook geschikt voor gebruik bij lichte assemblagetaken en in de elektronica-industrie.

Pneumatische of elektrische grijpermodule

De EHMD is verkrijgbaar in twee versies: volledig elektrisch of met een pneumatische grijper. Bij beide is onbeperkt roteren mogelijk. De optionele assemblagemodule met Z-compensatie past zich automatisch aan de schroefgang van de afsluiting aan, zonder de Z-as te verplaatsen. Als deze wordt aangedreven door de motorcontroller CMMO-ST van Festo kunnen monsterpotten van onbekende afmetingen met verschillende krachtniveaus worden gegrepen.

Onderstaand filmpjes toont een EHMD grijpermodule aan het werk in een laboratorium.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven