Algemeen

Goede vooruitzichten voor Precisiebeurs 2014

Precisiebeurs 2014
Vorig jaar trok de Precisiebeurs een record aantal bezoekers (foto: Benny Gudde).

Op 12 en 13 november organiseert Mikrocentrum voor de 14e keer de Precisiebeurs, in het hart van de precisietechnologie. Traditiegetrouw vindt het evenement plaats in NH Congrescentrum Koningshof in Veldhoven. Met 275 exposanten is de expositieruimte ook nu weer volledig volgeboekt.

Het event richt zich op componenten- en systeemleveranciers, engineeringbedrijven, machine- en apparatenbouwers, onderzoeksinstituten en universiteiten in de hightech systems sector. Van deze doelgroep bevindt zich een belangrijk deel in de (soms zeer nabije) omtrek van Congrescentrum Koningshof. De plaats van handeling ligt bijvoorbeeld op fietsafstand van ASML.

Kennis en innovatie op Precisiebeurs

Doelstelling van de Precisiebeurs 2014 is primair via expositie en congres bestaande kennis en innovaties op het gebied van precisietechnologie zichtbaar maken. Hiermee wil Mikrocentrum de samenwerking en netwerking binnen de Europese regio bevorderen en verbeteren met als doel, nieuwe producten, oplossingen, markten en kennisuitwisseling. En zoals bij elk evenement wil men vraag en aanbod samenbrengen.

Met de laatste editie, in december 2013, heeft de vakbeurs zijn positie als belangrijkste vakbeurs voor precisietechnologie waar gemaakt. Een aanbod van ruim 275 bedrijven en instellingen uit met name Nederland, België en Duitsland zorgt voor een uitverkochte beursvloer. Het evenement is dermate aantrekkelijk voor exposanten dat er een wachtlijst is voor exposanten en dat al langer deelnemende bedrijven geen extra standruimte kunnen krijgen. Vorig jaar werd een recordaantal van meer dan vierduizend bezoekers genoteerd. Mikrocentrum wil dat record natuurlijk graag opnieuw verbreken, maar mikt voorlopig op 3500 doelgerichte belangstellenden.

Uiteraard is er ook dit jaar weer een lezingenprogramma. Er staan ruim vijftig presentatie op het programma op het gebied van onder andere meten, micro-bewerken, motion control en engineering.

Brokerage event

Het vergroten van (internationale) business kansen is een belangrijk onderdeel geworden van de Precisiebeurs. Het netwerken, de persoonlijke contacten en het delen van kennis zijn extra argumenten om dit evenement te bezoeken.

Tijdens deze Precisiebeurs zal daarom weer een Brokerage Event / MatchMaking worden georganiseerd, waarbij de Kamer van Koophandel, Enterprise Europe Network en Mikrocentrum de handen hebben ineengeslagen. Het event is een gelegenheid waar ‘face to face’ gesprekken plaatsvinden tussen nationale en internationale MKB’ers, grote ondernemingen en kennisinstellingen.

Tijdens het Brokerage Event krijgen bedrijven de mogelijkheid om in contact te komen – bij voorkeur door vooraf gemaakte individuele afspraken – met interessante en relevante bedrijven naar eigen keuze. Uit alle delen van Europa zullen bedrijven participeren, maar hoofdzakelijk uit Nederland, Duitsland en België.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven