Algemeen
PLCnext Phoenix Contact Yaskawa
Yaskawa is voornemens het PLCnext runtime-systeem toe te passen op het gebied van Motion Controls en Robotics (foto's: Paul Quaedvlieg)

Yaskawa, fabrikant van industriële robots en mechatronica, kiest voor de PLCnext Technology. In deze context geeft Phoenix Contact haar PLCnext runtime-omgeving in licentie aan Yaskawa en sluit hiermee een overeenkomst met het oog op een gezamenlijke verdere ontwikkeling. Yaskawa is voornemens het PLCnext runtime-systeem toe te passen op het gebied van Motion Controls en Robotics, in eerste instantie in Europa en de VS.

PLCnext Technology is het open ecosysteem voor de industriële automatisering van Phoenix Contact. Met de combinatie van open besturingstechniek, modulaire engineeringssoftware en een online community kan men met deze technologie efficiënt gebruik maken van bestaande en toekomstige softwarediensten en zich eenvoudig aanpassen aan de eisen van de snel veranderende wereld.

Uitdagingen IoT-wereld

Samen met een digitale marktplaats voor software en een systematische cloud-integratie is PLCnext Technology voorbereid op de uitdagingen van de IoT-wereld. “Het verheugt mij dat we onze langdurige, vertrouwde zakelijke relatie nu verder verdiepen en onze samenwerking op het gebied van industriële besturingstechniek uitbreiden”, benadrukt Bruno Schnekenburger, CEO en president van Yaskawa Europe.

Open automatiserings-ecosysteem

Ulrich Leidecker, COO en president van de Business Area Industrial Management and Automation van Phoenix Contact, vult aan: “De openheid van het PLCnext-ecosysteem stelt een groot aantal leveranciers in staat om een zeer flexibele, veilige en moderne automatiseringstechniek aan te bieden.”

“De technologie-partnership met Yaskawa is een mijlpaal voor de automatiseringsindustrie, want hoe meer partners in een open automatiserings-ecosysteem samenwerken, des te waardevoller het wordt voor de afzonderlijke deelnemers”.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven