Algemeen
igus offshore cable
Het kabelpakket voor de e-loop komt in het eerste kwartaal van 2021 beschikbaar

Igus heeft de e-loop speciaal ontworpen voor hangende installaties in extreem uitdagende toepassingen zoals diepborende boorplatformen. Het extreem robuuste kabelrups-systeem geleidt kabels veilig verticaal en vervangt wereldwijd steeds meer servicelussen. Met de nieuwe CFSpecial.5 serie, is nu ook een bijpassende kabelserie beschikbaar voor de e-loop. Een combinatie van zeven chainflex kabels maakt een kostenbesparing van 35% mogelijk.

Om kabels in hangende toepassingen en zware omgevingen veilig te geleiden, heeft igus de e-loop ontwikkeld als alternatief voor de veelgebruikte servicelus. Dit komt omdat kabels in een servicelus geen geleiding en geen gedefinieerde buigradius hebben, hierdoor kunnen ze niet bewegen en breken.

Bij service of reparatie, moet het gehele systeem worden vervangen. Als extreem veerkrachtig driedimensionaal energietoevoersysteem, combineert de e-loop voordelen van een polymeer kabelrups met een zeer sterke trekkabel. De kabel absorbeert de trekkrachten binnenin de kabelrups en draagt ze over naar de aansluitelementen.

De modulaire kabelrups biedt een gedefinieerde buigradius en is dankzij PU-beschermingselementen, bestand tegen trillingen en schokken – ideaal voor gebruik in boortorens of graafwielbaggers. Bijpassend bij de e-loop, presenteert igus nu de CFSpecial.5 kabelserie.

Alles van één leverancier

Het kabelpakket voor de e-loop komt in het eerste kwartaal van 2021 beschikbaar en bestaat uit zeven verschillende kabeltypen: drie enkeladerige kabels van verschillende diameters, een beschermende geleider, twee datakabels en een hybride kabel. De selectie is gebaseerd op de huidige Top Drive systemen die op de markt zijn en wordt continu aangepast.

Alle chainflex kabels zijn beschikbaar zonder minimale bestelhoeveelheid. Dankzij de beschikbaarheid als catalogus-onderdeel, is de gebruikelijke langdurige en kostbare individuele productie niet langer nodig. Met het complete igus pakket, bestaande uit de kabelrups, kabel, confectionering en installatie, profiteert de klant van de levering van alle componenten van één leverancier en zijn de componenten optimaal op elkaar afgestemd.

Dankzij de testen in het 3.800 vierkante meter grote testlaboratorium kan igus dit certificeren. Tegelijkertijd reduceert het geconfectioneerde readychain systeem de inkooptijd met bijna 90% en de assemblagetijd met 68%.

Verschillende uitvoeringen

De e-loop serie is beschikbaar in verschillende groottes en varianten, zoals de versie met dwarsverbinders op elke 2e schakel. Het nieuwe ontwerp wordt statisch gebruikt, bijv. in olieboortorens voor de energietoevoer van de mast naar de power container.

De e-loop is ook beschikbaar met wielen en handvatten zodat deze gemakkelijk over de vloer van A naar B kan worden verplaatst op kadefaciliteiten. igus biedt een ‘val-veilige’ uitvoering met traditionele schroefborging, alsmede een uitvoering met een roestvaststalen bevestigingselement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • KTR Sinulastic koppeling

  Nieuwe serie torsieflexibele koppelingen uit denktank KTR

  Nieuwe koppelingen uit de KTR-Denktank. Links de Sinulastic bouwvorm A; rechts de Sinulastic bouwvorm B (foto: KTR Systems) Met de Sinulastic introduceert KTR een nieuwe serie uiterst torsieflexibele schotelkoppelingen die zijn ontwikkeld voor gebruik in hoofdaandrijvingen van dieselmotoren voor stroomgeneratoren (zogenaamde gen-sets), zware bouwmachines, compressoren,… Lees verder →

 • Festo duurzaamheid

  Festo: omzetdaling in 2020 maar sterk herstel verwacht in 2021

  Digitalisering en AI zijn bepalend voor de productontwikkeling met slimme en intelligente producten en maken energie-efficiëntie en duurzaamheid binnen klantenoplossingen mogelijk (foto's: Festo) In het boekjaar 2020 had de Festo Group vanwege de pandemie te maken met een omzetdaling van 7,5%. Desondanks heeft Festo het… Lees verder →

 • Parker ISOBUS ProDisplay

  Full-version ISOBUS Task Controller-software Parker voor landbouwmachines

  De Parker Pro Display HMI-displaymodule staat vol ISOBUS Suite-apps (bron: Parker Hannifin) Parker Hannifin breidt zijn ISOBUS Suite-software uit met de lancering van de volledige versie van hun ISOBUS-taakcontrollersoftware (TC) voor gestandaardiseerd werkbeheer van landbouwmachines zoals tractoren, rooimachines en andere zelf-aangedreven machines. ISOBUS TC fungeert… Lees verder →

 • Turck hellingsensoren

  Turck introduceert dynamische hellingsensoren

  De gecombineerde MEMS- en gyroscooptechnologie in de hellingsensoren van Turck zorgen voor betrouwbare meetresultaten. (Foto: Turck) In zijn nieuwe generatie hellingsensoren heeft Turck het versnellingsmeetproces (MEMS) gecombineerd met gyroscooptechnologie zodat schokken en trillingen veel effectiever kunnen worden onderdrukt dan met conventionele signaalfilters. De enkelvoudige en… Lees verder →

 • Murrelektronik xtremeDB 2

  Decentrale installatieoplossing voor mobiele machines

  xtremeDB van Murrelektronik is een modulair systeem voor elektrische installaties in mobiele machines. (foto's: Murrelektronik) Met xtremeDB introduceert Murrelektronik een nieuw modulair systeem voor de installatietechniek binnen mobiele machines, zoals oogstmachines, strooiwagens, brandweerauto’s of asfalteermachines. Dankzij deze moderne installatieoplossing en kunnen de uitdagingen in IO-installaties… Lees verder →

 • Lenze simulatie 1

  Van simulatie tot virtuele inbedrijfstelling

  Lenze heeft enkele hiaten opgevuld tussen de digitale engineeringsmogelijkheden bij het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van machines en installaties. (Foto's: Lenze) Industrie 4.0 is nauw verbonden met de digitale tweeling. Maar de mate van standaardisatie van de afzonderlijke ontwikkelingstools momenteel is nog laag.… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven