Algemeen
Het meerassig omvormersysteem bestrijkt het complete bereik van aandrijfelektronica, beginnend met de besturingstechniek via de software, omvormertechniek en decentrale techniek tot en met de motortechniek. (foto: Paul Quaedvlieg)

Met zijn Movidrive modular meerassig omvormersysteem presenteerde SEW-Eurodrive het eerste deel van een productinnovatie, die onderdeel is van de Movi-C nieuwe generatie elektronica. Met de introductie op de SPS IPC Drives 2016 in Neurenberg van de Movi-C completeert de automatiseringsspecialist uit Bruchsal de generatiewisseling in zijn aandrijfelektronica.

Het meerassig omvormersysteem bestrijkt het complete bereik van aandrijfelektronica, beginnend met de besturingstechniek via de software, omvormertechniek en decentrale techniek tot en met de motortechniek. De nieuwe Movisuite engineering software verenigt intuïtieve inbedrijfname, configuratie en diagnose, of het nu om standaard of functionele veiligheidscomponenten gaat, om afzonderlijke omvormers of complete machines en installaties. Aanvullend aan de klassieke programmering zorgt een veelheid van SEW software-applicatiemodules voor minder complexiteit. Hiermee is veeleisende bewegingskinematica te realiseren met eenvoudige parametrering.

Voordelen

Een ander voordeel van de Movi-C is continuïteit. Verticaal vanaf de besturing tot aan de motorreductor en horizontaal door alle elektronische producten heen staat de totale automatiseringsbouwdoos ter beschikking, met één en dezelfde engineering software. Continuïteit betekent bij de generatie Movi-C ook de optimale regeling respectievelijk besturing van de meest uiteenlopende motortypes zoals asynchrone en synchrone motoren, servomotoren en direct op het net startende permanent magneetmotoren (LSPM) met slechts één omvormer.

sew-eurodrive-movi-c

Ook wat betreft prestaties doet Movi-C het goed. Zo kan het meerassige systeem bijvoorbeeld bij gebruik van de Movi-C controllers vermogens van 32 geïnterpoleerde assen in slechts 1 ms regelen. Andere voordelen bij de installatie, zoals één-kabel technologie en dubbel-assige module, en de standaard geïntegreerde veiligheidstechniek in alle assen bieden de voorwaarden voor economisch gebruik.

Andere voorzieningen zijn een 24 V standby-modus (energiebesparingsmodus), terugvoedingsmodule, energieopslag, DC-rails, energiemanager en de weergave van actuele vermogens ronden Movi-C af. Dankzij de hoge mate van integratie en de verbeterde communicatiemogelijkheden kunnen nu op eenvoudige wijze nieuwe toepassingen worden gerealiseerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven