Algemeen

Geïntegreerde frequentieregelaar

Leroy-Somer Commander ID300

De Commander ID300 is een nieuwe IP55 opbouwfrequentieregelaar voor de aansturing van Leroy-Somer de IMfinity-inductiemotoren. Dit gedecentraliseerde systeem combineert prestaties en betrouwbaarheid en biedt toegesneden oplossingen voor onder andere proces-, fabricage- en logistieke toepassingen. 

Om tegemoet te komen aan deze uitdagingen ontwikkelde Leroy-Somer de Commander ID300, een nieuwe opbouwfrequentieregelaar voor de IMfinity inductiemotoren van 0,25 kW tot 7,5 kW. Als gedecentraliseerd systeem levert motor plus frequentieregelaar goede prestaties en dito efficiency. Tevens biedt de gedecentraliseerde configuratie grotere flexibiliteit in machine- en fabrieksontwerp. Andere voordelen zijn ruimtebesparing, omdat er geen schakelkast nodig is, lagere totale kosten doordat bekabeling tussen frequentieregelaar en motor overbodig zijn, lagere verliezen en verminderde storingsemissie.

Door te profiteren van de mechanische constructie van de IMfinity motor is de ID300 heel robuust. Ook is gebruik gemaakt van de nieuwste generatie elektronische componenten voor vermogen en besturing. Om een hoog prestatieniveau te kunnen bieden is de Commander ID300 voorzien van geavanceerde functies voor het optimaliseren van de machine- en procesprestaties zoals onboard PLC, veldbuscommunicatie, extra in-/uitgang of vooraf ingestelde configuratie, zoals een pompprogramma voor drukregeling (constante druk/variabele stroming).

Modulair concept

De motorprestaties worden gewaarborgd door automatische kalibratie en de instellingen vanaf fabriek, inclusief een geoptimaliseerd startkoppel, hoge dynamiek bij fluctuerende belastingen en werking bij constant koppel met fluxvectorcontrole over het gehele snelheidsbereik. Commander ID300 biedt energie-efficiency die de systeemclassificatie IES2 (EN 61800-9-2) overtreft, waardoor nog meer energie wordt bespaard. De frequentieregelaar heeft bovendien een laagvermogen standby modus voor toepassingen met significante periodes van inactiviteit.

De Commander ID300 is ontworpen als modulair concept. Het systeem kan ook worden gecombineerd met een FFB rem voor dynamisch remmen en/of reductor uit de Multiposition 3000 serie, waardoor maximale aanpasbaarheid wordt gewaarborgd.

Ook met de veiligheid is rekening gehouden: om gebruikers te beschermen en stilstand van de machine te minimaliseren, bevat de Commander ID302 uitvoering veiligheidsfuncties waarmee aan de hoogste veiligheidsnormen SIL3 (Safety Integrity Level 3) en PLe (Performance Level e) kan worden voldaan. Door thermische bescherming is de motor tevens tegen overbelasting beschermd. Bovendien biedt de optionele print volledige controle over de remvolgorde en de voeding.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven