Algemeen
Apex Dynamics hypoïde reductor

Apex Dynamics heeft zijn gehele portfolio ATEX laten certificeren volgens de nieuwe richtlijn 2014/34/EU. Het complete portfolio is per direct leverbaar. Het ATEX certificaat en bijbehorend schrijven van certificeringsinstantie SIRA zijn via de website van Apex Dynamics te downloaden.

In omgevingen waarin sprake is van een explosieve of ontvlambare atmosfeer (gassen, dampen of stof), moeten ATEX (ATmosphères EXplosibles) gekeurde producten toegepast worden. Voorbeelden van dergelijke omgevingen zijn drukkerijen, voedingsmiddelen productie, hout- of andere organische verwerking, auto-spuithallen en niet in de laatste plaats natuurlijk de petrochemische industrie.

De hoog precieze vertragingen van Apex Dynamics kunnen op verzoek ATEX gelabeld worden (foto: Apex Dynamics)
De hoog precieze vertragingen van Apex Dynamics kunnen op verzoek ATEX gelabeld worden (foto: Apex Dynamics)

De twee ATEX normen, ATEX 95 (94/9/EC) en ATEX 137 (99/92/EC), bespreken respectievelijk de gebruikte apparatuur en de gebruikersveiligheid. De nieuwste versie van deze richtlijn (ATEX 2014/34/EU) is in maart 2015 gepubliceerd door het Europees Parlement en is vanaf 20 april 2016 over de hele EU verplicht.

Label op producten

De hoog precieze vertragingen van Apex Dynamics kunnen op verzoek ATEX gelabeld worden, maar wat staat op dit label en wat betekent dit? Hier in de kort de uitleg. De code II 2 GD betekent dat het product voldoet aan ATEX klasse Groep II Category 2 voor gas en stof. De code T6 staat voor Temperatuurklasse 6 wat overeen komt met een temperatuurbereik tot 85 graden Celcius. Tot slot betekent de code SIRA 14XT329 de Certificeringsinstantie SIRA / Dossiernummer 14XT329.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven