Algemeen
Sick aos system
De combinatie van LiDAR-outdoorscanner(s), Flexi Soft-veiligheidscontroller(s) en slimme software geeft toegang tot een systeem met een veel hogere detectiebetrouwbaarheid voor buitentoepassingen (foto: Sick)

In havens, op rangeerterreinen, bij sluizen, op spoortrajecten en in andere in outdooromgevingen kan een botsing of verstoring alles zomaar stilleggen. Daar zit niemand op te wachten, want stilstand kost tijd en schade kost geld – ook wat hogere verzekeringspremies betreft. Daarom komt Sick nu met een geavanceerd totaalsysteem voor objectdetectie in de buitenlucht: AOS.

De combinatie van LiDAR-outdoorscanner(s), Flexi Soft-veiligheidscontroller(s) en slimme software geeft toegang tot een systeem dat een veel hogere detectiebetrouwbaarheid voor buitentoepassingen garandeert, dan bijvoorbeeld losse 2D-laserscanners kunnen waarmaken. De AOS is makkelijk en snel in te stellen: alle sensoren en controlefuncties zijn voor-geconfigureerd.

Cyclische zelftests

Eenmaal in actie wil men erop kunnen vertrouwen dat de AOS zijn werk betrouwbaar doet. Daarom voert het systeem cyclische zelftests uit. Detecteert de LiDAR-scanner nog wel op de juiste manier? Reageert de scanner op inputcommando’s? En schakelen de outputsignalen wel correct? Dankzij deze zelftests en de robuuste uitvoering van de LiDAR-scanners biedt het AOS systeem een hoge bedrijfszekerheid.

Configureerbare logica-opties

Dankzij de variabele bewakingsvelden is het systeem inzetbaar voor vele toepassingen. Het is modulair van opbouw: makkelijk uit te breiden in hardware (extra sensoren en veiligheidscontrollers) en software (configureerbare logica-opties) om aan nieuwe vereisten te voldoen. Er zijn optionele gateways voor aansluiting op bussystemen of voor afstandsdiagnose.

Legio toepassingen

Af fabriek wordt het systeem geleverd met controllerfuncties voor randapparatuur, ook voor safety-signalen. De toepassingsmogelijkheden zijn legio. Denk aan botspreventie in containeroverslag, bewaking van tunnelportalen en toegangen op bijvoorbeeld rangeersystemen, spoorbewaking in metrostations, botspreventie bij mobiele machines en industriele installaties die buiten staan.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven