Algemeen

GE Automation & Controls in Industrie 4.0

GE Automation & Controls
GE heeft de automatiserings- en besturingstechnologie uit eigen huis en van de geacquireerde onderdelen van Alstrom gebundeld (foto: GE Automation & Controls).

Na de overname van Alstom-Power en Alstom-Grid combineert GE de gezamenlijke ervaring en expertise op het gebied van automatiserings- en besturingstechnologie in de nieuwe business unit GE Automation & Controls. In de toekomst kunnen klanten uit de energiesector profiteren van een gemeenschappelijk platform voor Industrie 4.0 toepassingen.

De uitgebreide portfolio van automatiserings- en besturingsoplossingen is de basis voor het verzamelen en analyseren van installatie- en procesdata die kunnen worden gebruikt voor de continue verbetering van bedrijfsprocessen.

De focus ligt op het aan elkaar koppelen van gegevens van de klant en de evaluatie hiervan door op IT gebaseerde analysemethoden en algoritmen, om tot efficiëntere automatiserings- en besturingsprocessen te komen. De nieuwe business unit slaagde er al in om kan bij industriële klanten om kritische parameters zoals de online beschikbaarheid tot 98% en de inzetbaarheid van wagenparken met 25% te verhogen. Door toename van de productiviteit en de efficiëntie in deze orde van grootte kunnen klanten duurzame elektriciteit produceren en goedkoper aan eindgebruikers leveren.

GE Automation & Controls

De producten van GE Automation & Controls (software voor de industrie, procesbesturings- en veiligheidoplossingen) worden gebruikt voor besturing, automatisering en optimalisatie van processen. Hiermee kunnen duizenden bedrijfskritische onderdelen van een systeem worden gecontroleerd en bewaakt. GE kan hiertoe meer dan 20.000 signalen per minuut aan. Toepassingen zijn:

  • automatiseren van processen met behulp waarvan wereld de helft van de energie wordt opgewekt
  • bewaking van 25% van alle afsluiters (blowout preventer) in de wereldwijde olieproductie
  • de veilige besturing van elke derde metronetwerk in de wereld.

Het aanbod van GE Automation & Controls omvat ook diensten zoals de industrie-specifieke mondiale technische ondersteuning, rond-de-klok hulpdienst en online case management. Door het bundelen van technologieën, diensten en expertise kan de nieuwe business unit volledig geïntegreerde oplossingen aanbieden en de behoeften van zijn klanten met modulaire complete oplossingen uit één hand afdekken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven