Algemeen
festo total productivity VTEM motion
Flushen op zichzelf geen nieuw proces, maar het volledig geautomatiseerd ervan laten verlopen wel degelijk. Binnen een tijdsbestek van een kleine vier maanden ontwikkelde Total Productivity de eerste versie met digitale pneumatiek (foto: Eric de Vries)

Voor een klant die kunststof verpakkingen produceert, ontwikkelde systeem integrator Total Productivity onlangs een volledige geautomatiseerde flushunit. Deze spoelt de verpakkingen met stikstof zodat het product waarmee de verpakking uiteindelijk wordt gevuld, langer houdbaar blijft. Voor het realiseren van de verschillende functies in de flushunit, heeft het bedrijf gekozen voor de inzet van de Motion Terminal VTEM van Festo. Een ventielterminal waarvan de functionaliteit wordt bepaald met behulp van apps.

Total Productivity uit Broek op Langedijk is een systeem integrator die uiteenlopende productie- en assemblagemachines ontwikkelt en bouwt. Al langer geleden ontwikkelde het bedrijf een complete productielijn voor een fabrikant die kunststof verpakkingen maakt. Deze lijn is opgebouwd uit verschillende stations waar alle benodigde assemblage- en controlestappen worden doorlopen om tot de gewenste verpakking te komen.

Om zijn eindklanten (degene die de verpakking vult met product) nóg beter van dienst te zijn, besloot de fabrikant de lijn uit te breiden met een spoelunit. Deze spoelt de normale lucht uit de verpakkingen en vervangt deze door stikstof waardoor het eindproduct langer houdbaar is. Het zogenaamde ‘flushen’.

Automatisering

Nu is flushen op zichzelf geen nieuw proces, maar het volledig geautomatiseerd ervan laten verlopen wel degelijk. Dus werd Total Productivity in de arm genomen om deze nieuwe unit te ontwikkelen. Binnen een tijdsbestek van een kleine vier maanden stond de eerste versie in de werkplaats.

Voldoende flow nodig

De belangrijkste uitdaging bij de ontwikkeling van de flushunit ligt in de veelheid aan stappen die in een kort tijdsbestek moet worden doorlopen. Dit begint bij de handeling van de verpakking, vervolgens het flushen zelf en niet minder belangrijk: de controle van de diverse procesparameters tijdens het flushproces én van het eindresultaat. Zo is het voor de kwaliteit en snelheid van het flushproces van belang dat er voldoende flow beschikbaar is. Zeker wanneer een klant – om welke reden dan ook – dubbel wil spoelen.

Door apps bestuurd ventiel

Toen de engineers van Total Productivity hun flowschema gereed hadden, introduceerde Festo bij het bedrijf de VTEM motion terminal. Een ventielterminal waarvan de functie van ieder afzonderlijk ventiel wordt bepaald door middel van een simpele app. Dit betekent dat met dezelfde hardwarecomponent een veelvoud aan functies is te realiseren zonder hiervoor afzonderlijke componenten in te hoeven zetten.

Tevens biedt de gedigitaliseerde pneumatiek belangrijke voordelen voor de eindgebruiker. Zo kan hij zijn unit via de ventielterminal ook manueel bedienen en hier stapsgewijs verschillende testen uitvoeren. Dit is onder meer belangrijk bij het wisselen van de spoelkoppen om een andere verpakking te kunnen flushen. Monteurs willen dan graag direct kunnen testen op functionaliteit en lekdichtheid.

Lees het volledige artikel over de flushunit en de toepassing van Festo’s VTEM motion terminal in de nieuwste editie van Aandrijftechniek.

1 reactie op “Functionaliteit flushunit bepaalt door Motion Terminal apps

  1. Yvonne Verdonk schreef:

    Meer weten over onze volledig geautomatiseerde oplossingen? https://totalproductivity.nl

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven