Algemeen
Parker ISOBUS ProDisplay
De Parker Pro Display HMI-displaymodule staat vol ISOBUS Suite-apps (bron: Parker Hannifin)

Parker Hannifin breidt zijn ISOBUS Suite-software uit met de lancering van de volledige versie van hun ISOBUS-taakcontrollersoftware (TC) voor gestandaardiseerd werkbeheer van landbouwmachines zoals tractoren, rooimachines en andere zelf-aangedreven machines.

ISOBUS TC fungeert als een verbinding tussen FMIS-software (Farm Management Information System, informatiesysteem van landbouwbeheer) en implementeert besturingsmechanismen op het voertuig. ISOBUS TC beheert een ISOBUS-taak vanuit FMIS en biedt nauwkeurige documentatie van voltooide werkzaamheden en andere relevante data. Het grote voordeel voor gebruikers is dat landbouw nauwkeuriger en effectiever wordt, terwijl de kosten en tijd die ermee gepaard gaan, verminderen.

Geografisch referentiekader

Om te voldoen aan de eisen van de hedendaagse precisielandbouw, kan ISOBUS TC gegevens met een geografisch referentiekader verzamelen met behulp van gps. Daardoor is het mogelijk om locatiegebonden taken te plannen via standaard ‘variable-rate’ instructies. Bij ‘variable rate’ kan gebruik worden gemaakt van vegetatiegroeikaarten die zijn vastgelegd door satellieten en drones, of van gegevens over de gewasopbrengst die het vorige seizoen door oogstmachines zijn verzameld.

Het gebruik van gps biedt nog een functie, namelijk gebiedsbeheer. Tijdens het besproeien, zaaien of bemesten kunnen landbouwers voorkomen dat ze hetzelfde middel twee keer in hetzelfde gebied verspreiden door automatisch bepaalde delen van een werktuig af te sluiten in gebieden waar een middel reeds verspreid is.

Gebruiksvriendelijke interface

ISOBUS TC van Parker beschikt over een gebruiksvriendelijke interface waardoor op een intuïtieve en eenvoudige manier de meest complexe, multifunctionele werktuigen geconfigureerd kunnen worden. Functies zoals duidelijke producttoewijzing en drag-and-drop-functionaliteit bieden ondersteuning.

Naast de ISOBUS TC-app bevat ISOBUS Suite-software van Parker tevens een app voor de ISOBUS universele terminal (UT), een gebruikersinterface voor werktuigen die compatibel zijn met ISOBUS en een bestandsserver voor het ISOBUS-netwerk om eenvoudige gegevensoverdracht te faciliteren.

Schaalbare apps

De Parker Pro Display HMI-displaymodule staat vol ISOBUS Suite-apps en fungeert als een oplossing in de vorm van één terminal voor het besturen van verschillende werktuigen die voldoen aan de ISO11783 ISOBUS-norm. Het is niet langer nodig een aparte terminal gebaseerd op de oplossing van de fabrikant te gebruiken voor de verschillende combinaties van landbouwmachines en -werktuigen.

Intelligente ISOBUS-apps bieden een aanzienlijk gebruikersvoordeel: ze zijn schaalbaar en passen hun functies aan afhankelijk van de beschikbare ruimte. Dankzij deze flexibiliteit kunnen de ISOBUS-apps in het volledige scherm worden weergegeven, of als twee verschillende applicaties die tegelijkertijd worden getoond. Indien nodig kan de multifunctionele ISOBUS Suite van Parker geïntegreerd worden met andere HMI-applicaties uit de OEM.

UX Toolkit-programmeerhulp

De lay-out biedt nog meer flexibiliteit, aangezien de ISOBUS Suite-apps zowel in horizontale als in verticale weergave gebruikt kunnen worden. Op die manier kunnen gebruikers het display horizontaal of verticaal plaatsen, afhankelijk van de beschikbare ruimte in de cabine.

Bij een bedrijfseigen ontwikkeling kan Pro Display ook fungeren als het hoofd HMI-display van het voertuig. Met Pro Display kunnen OEM’s aangepaste HMI-functies gebruiken, zoals machine-functies, beheer van werkzaamheden, diagnostiek, datamonitoring en visualisatie, alsmede infotainment en entertainment – allemaal geïntegreerd in één centraal HMI-display. Ook biedt Parker zijn beproefde UX Toolkit-programmeerhulp voor Pro Display, waarmee HMI-apps voor machines vlug en eenvoudig ontwikkeld kunnen worden.

Uiteindelijk zullen de totale kosten verminderen en zal er minder ruimte nodig zijn, aangezien er geen aparte ISOBUS-terminal in de cabine geplaatst hoeft te worden. ISOBUS Suite-apps van Parker zijn beschikbaar voor Pro Display in 10- en 12-inch-schermformaat.

 • Nieuw overzicht technische webinars om bij te blijven

  Aandrijftechniek blijft een overzicht plaatsen van technische webinars vanuit de industrie. Ideaal voor engineers en technici die thuis werken, maar ook voor diegenen die op kantoor of in de fabriek aan het werk zijn en bij willen scholen op hun vakgebied. Thuiswerken is voor velen… Lees verder →

 • Slimme radarsensoren voor ruige omgevingen

  Radarsensoren voor ruige omgevingen

  De DR-M30-IOL voor afstandsmeting in de zwaarste omgevingen bereikt een schokbestendigheid van 100 g en beschermingsklassen tot IP69K. (Foto: Turck) Turck presenteert robuuste radarsensoren. De DR-M30-IOL zijn geschikt voor zware toepassingen zoals afstandsmeting in havenfaciliteiten en fabrieksautomatisering. De robuuste 122 GHz-apparaten met beschermingsklassen tot IP69K… Lees verder →

 • Draadloze roaming

  Draadloze roaming: meer bereik voor draadloze bediening

  Het BWH 001 basisstation van Sigmatek maakt draadloze bediening en bewaking van systemen mogelijk met behulp van "Wireless Roaming". (Foto: SigmaControl) Om operators in staat te stellen zich nog vrijer langs de productielijn te bewegen, heeft Sigmatek de “Wireless Roaming Feature” voor draadloze HMI’s ontwikkeld.… Lees verder →

 • Innovatief draadloos oplaadsysteem voor elektrische landbouwrobots

  Innovatief draadloos oplaadsysteem voor elektrische landbouwrobots

  De autonome landbouwrobot van Pixelfarming Robotics werkt met een slim energiesysteem, dat is afgestemd op landbouwtoepassingen. (Foto: Wiferion) Pixelfarming Robotics heeft een slim energiesysteem ontwikkeld dat is afgestemd op landbouwtoepassingen. Met Robot One ontwikkelde het bedrijf een volledig elektrische  landbouwrobot voor onkruidbestrijding zonder pesticiden. Wiferion… Lees verder →

 • Hogere laadsnelheid accu UTwente

  Hogere laadsnelheid accu door nieuw materiaal

  Volgens onderzoekers van UTwente kan de laadsnelheid tot wel tien keer worden verhoogd door de anode van lithium-ion accu’s te maken van het nieuwe materiaal nikkelniobaat. (Foto: Paul Quaedvlieg) Door de anode van lithium-ion accu’s te maken van een compleet nieuw materiaal, nikkelniobaat, is de… Lees verder →

 • Caparoc-componenten met UL-keurmerk

  Caparoc-componenten met UL-keurmerk

  Caparoc van Phoenix Contact is een nieuw, specifiek, modulair systeem voor overstroombeveiliging. (Foto: Phoenix Contact) Caparoc van Phoenix Contact is een nieuw, specifiek, modulair systeem voor overstroombeveiliging. Voor internationaal gebruik zijn alle voor distributie geschikte componenten uit de productfamilie voorzien van de keurmerken UL Listed,… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven