Algemeen
Parker ISOBUS ProDisplay
De Parker Pro Display HMI-displaymodule staat vol ISOBUS Suite-apps (bron: Parker Hannifin)

Parker Hannifin breidt zijn ISOBUS Suite-software uit met de lancering van de volledige versie van hun ISOBUS-taakcontrollersoftware (TC) voor gestandaardiseerd werkbeheer van landbouwmachines zoals tractoren, rooimachines en andere zelf-aangedreven machines.

ISOBUS TC fungeert als een verbinding tussen FMIS-software (Farm Management Information System, informatiesysteem van landbouwbeheer) en implementeert besturingsmechanismen op het voertuig. ISOBUS TC beheert een ISOBUS-taak vanuit FMIS en biedt nauwkeurige documentatie van voltooide werkzaamheden en andere relevante data. Het grote voordeel voor gebruikers is dat landbouw nauwkeuriger en effectiever wordt, terwijl de kosten en tijd die ermee gepaard gaan, verminderen.

Geografisch referentiekader

Om te voldoen aan de eisen van de hedendaagse precisielandbouw, kan ISOBUS TC gegevens met een geografisch referentiekader verzamelen met behulp van gps. Daardoor is het mogelijk om locatiegebonden taken te plannen via standaard ‘variable-rate’ instructies. Bij ‘variable rate’ kan gebruik worden gemaakt van vegetatiegroeikaarten die zijn vastgelegd door satellieten en drones, of van gegevens over de gewasopbrengst die het vorige seizoen door oogstmachines zijn verzameld.

Het gebruik van gps biedt nog een functie, namelijk gebiedsbeheer. Tijdens het besproeien, zaaien of bemesten kunnen landbouwers voorkomen dat ze hetzelfde middel twee keer in hetzelfde gebied verspreiden door automatisch bepaalde delen van een werktuig af te sluiten in gebieden waar een middel reeds verspreid is.

Gebruiksvriendelijke interface

ISOBUS TC van Parker beschikt over een gebruiksvriendelijke interface waardoor op een intuïtieve en eenvoudige manier de meest complexe, multifunctionele werktuigen geconfigureerd kunnen worden. Functies zoals duidelijke producttoewijzing en drag-and-drop-functionaliteit bieden ondersteuning.

Naast de ISOBUS TC-app bevat ISOBUS Suite-software van Parker tevens een app voor de ISOBUS universele terminal (UT), een gebruikersinterface voor werktuigen die compatibel zijn met ISOBUS en een bestandsserver voor het ISOBUS-netwerk om eenvoudige gegevensoverdracht te faciliteren.

Schaalbare apps

De Parker Pro Display HMI-displaymodule staat vol ISOBUS Suite-apps en fungeert als een oplossing in de vorm van één terminal voor het besturen van verschillende werktuigen die voldoen aan de ISO11783 ISOBUS-norm. Het is niet langer nodig een aparte terminal gebaseerd op de oplossing van de fabrikant te gebruiken voor de verschillende combinaties van landbouwmachines en -werktuigen.

Intelligente ISOBUS-apps bieden een aanzienlijk gebruikersvoordeel: ze zijn schaalbaar en passen hun functies aan afhankelijk van de beschikbare ruimte. Dankzij deze flexibiliteit kunnen de ISOBUS-apps in het volledige scherm worden weergegeven, of als twee verschillende applicaties die tegelijkertijd worden getoond. Indien nodig kan de multifunctionele ISOBUS Suite van Parker geïntegreerd worden met andere HMI-applicaties uit de OEM.

UX Toolkit-programmeerhulp

De lay-out biedt nog meer flexibiliteit, aangezien de ISOBUS Suite-apps zowel in horizontale als in verticale weergave gebruikt kunnen worden. Op die manier kunnen gebruikers het display horizontaal of verticaal plaatsen, afhankelijk van de beschikbare ruimte in de cabine.

Bij een bedrijfseigen ontwikkeling kan Pro Display ook fungeren als het hoofd HMI-display van het voertuig. Met Pro Display kunnen OEM’s aangepaste HMI-functies gebruiken, zoals machine-functies, beheer van werkzaamheden, diagnostiek, datamonitoring en visualisatie, alsmede infotainment en entertainment – allemaal geïntegreerd in één centraal HMI-display. Ook biedt Parker zijn beproefde UX Toolkit-programmeerhulp voor Pro Display, waarmee HMI-apps voor machines vlug en eenvoudig ontwikkeld kunnen worden.

Uiteindelijk zullen de totale kosten verminderen en zal er minder ruimte nodig zijn, aangezien er geen aparte ISOBUS-terminal in de cabine geplaatst hoeft te worden. ISOBUS Suite-apps van Parker zijn beschikbaar voor Pro Display in 10- en 12-inch-schermformaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven