Algemeen

Afgelopen zaterdag 15 september 2018 vond de officiële opening van het Duursma Assemblagecentrum plaats. Dit gebeurde tijdens de Eurol Hellendoorn Rally, de grootste en meest spectaculaire rally van Nederland. Zo’n 470 bezoekers waren bij Duursma in Almelo aanwezig en konden dit spektakel van dichtbij meemaken.

“We hadden oorspronkelijk gerekend op zo’n 250 gasten, maar dat er bijna het dubbele aantal zich aanmeldde was wel een verrassing,” aldus Martin Elshof, Productmanager Aandrijftechniek bij Duursma. “De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan een logisch ingericht en praktisch assemblagecentrum. Belangrijk hierbij is een breed assortiment aan producten dat altijd op voorraad is en dat de speed line assemblage centraal staat. Het assemblagecentrum richt zich op de nieuwbouw van aandrijvingen en op uiteenlopende assemblagewerkzaamheden.”

Tijdens de korte rondleiding zien we de diverse elektromotoren van WEG en de tandwielkasten en onderdelen van WATT Drive en Tramec keurig in het gelid staan. Als primeur werd de nieuwe intelligente motor scan sensor van WEG Elektromotoren geïntroduceerd. Verder zien we grote werkbanken met testapparatuur en als andere primeur zien we een RVS- en een aluminiummotor liggen voor de voedingsmiddelenindustrie die binnenkort onder eigen naam de markt opgaan. Daarnaast gaven ook SKF, Festo, Donghua en Loctite acte de présence met productdemonstraties.

Assembleren en modificeren

Rond 15.00 uur opende algemeen directeur André Looijen officieel het Duursma Assemblagecentrum. “Voorheen hadden we de assemblage activiteiten van nieuwe aandrijvingen verspreid over al onze drie locaties in Almelo, Deventer en Veenendaal. Met het nieuwe assemblagecentrum kunnen we veel sneller reageren, omdat hier een breed assortiment aan producten ligt. We kunnen hier niet alleen assembleren, maar bijvoorbeeld ook de motoren van WEG modificeren naar klantwens. De aandrijvingen worden hier getest en eventueel in een kleur gespoten die de klant wenst.”

Nadat rond 15.30 uur de Hellendoornrally op het industrieterrein in Almelo begon, had iedereen zijn ogen gericht op de rallyauto’s. Alle rallyklassen kwamen voorbij, van oudere Volvo’s, Ascona’s, Manta’s, Escorts en een Kadett GT/E tot de snellere professionele rallykanonnen als Skoda Fabia, Opel Adam, Mitsubishi Evo en Subaru. Als goed gastheer had Duursma een patatkraam en een cateraar ingeschakeld en was er voldoende tijd om bij te praten met klanten en relaties.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven