Algemeen

Foto’s: Precisiebeurs 2016 wederom goed bezocht

Deze week bezocht de redactie van Aandrijftechniek de Precisiebeurs 2016 in Veldhoven. Een bijzondere drukbezochte vakbeurs vol met exposanten die veelal actief zijn in niche markten. Exposanten tonen een breed spectrum aan aandrijftechniek, werkstukken, producten en oplossingen die, zoals de naam van de beurs het al zegt, precisie als kernbegrip hebben.

Tijdens de Precisiebeurs 2016 die voor het zoveelste jaar volledig is volgeboekt (er staan zelfs tientallen bedrijven op de wachtlijst), konden bezoekers terecht om geïnformeerd te worden over miniatuuraandrijvingen, motion-control, precisiegeleidingen en –lagers, metrologie, bewerkingsprocessen, nauwkeurige opspanmiddelen, 3D-printen, automatisering en procesoptimalisering. De beurs werd daarnaast aangevuld met interessante lezingen.

De Precisiebeurs  met beurs en congres, is uitgegroeid tot hét jaarlijkse trefpunt in de Benelux voor precisietechnologie, mechatronica en fijnmechanische technologie. De beurs heeft inmiddels een internationale reputatie opgebouwd met een sterk groeiend aantal exposanten en bezoekers uit het buitenland. Er is zelfs een wachtlijst voor de exposanten.

Precisietechnologie wordt ingezet voor veel sectoren: semiconductor, health care, energie, life science, automotive, aerospace, metaalbewerking enzovoort. Dat was dan ook te zien op de beursvloer. Veel bedrijven en kennisinstellingen die zich voornamelijk bezig houden met fijnmechanica, vision technologie, oppervlaktetechnologie, packaging, lineaire geleidingen, piëzo technologie, high tech materialen, functionele coatings, precisie-gereedschappen, meettechnologie, kunststofbewerking, micro-assemblage, precisie-bewerkingsmachines, micro-elektronica, nanotechnologie, motion control en nog veel meer.

Hieronder zijn een fotoreportage te zien die een indruk geeft van de Precisiebeurs 2016:

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven