Algemeen

Foto’s New Industries 2015: top of flop?

1

Vorige week vond in Gorinchem het beursduo New Industries en Engineering Materials plaats. Twee nieuwe beurzen die in totaal net geen 2.000 bezoekers trokken. Is dit event voor herhaling vatbaar of kunnen we deze beurzen beter onder de noemer ‘eens maar nooit weer’ plaatsen.

NewIndustries2015ATaandrijftechniekPQ (1)

De officiële bezoekersaantallen waren voor de eerste dag 566, de tweede dag 805 en de derde dag 585. Geen getallen waar beursorganisaties van watertanden. Zelf bezocht de redactie van AT-Aandrijftechniek de beurs New Industries op de woensdag. Op deze drukste dag, was het echter rustig te noemen. Bij de diverse presentaties was regelmatig veel publiek te vinden, maar een aantal exposanten vond het bezoek op de stands wel erg stilletjes.

Bovendien liepen er op deze beurs ook diverse ouden van dagen rond, die niet echt tot de serieuze klanten of geïnteresseerden behoorden. Uit ervaring weten we dat er meer vakbeurzen zijn van de Evenementenhal waar niet al het publiek met een ‘vak-interesse’ naar de beurs komt, maar meer interesse heeft voor het culinaire genot.

Veel (robot)nieuws

NewIndustries2015ATaandrijftechniekPQ (11)Beurzen behoren nieuws te brengen, maar zijn ook een goede gelegenheid om te netwerken. Op New Industries spraken we onder meer met Fanuc, ABB, Turck, Gibas, Elsto, ifm en ESPS, toch diverse gerenommeerde namen op technisch gebied.

ESPS toonde op haar grote stand diverse soorten robots en had een beursprimeur met de Bosch APAS-assistent, een flexibele, mobiele en geautomatiseerde oplossing voor ‘connected’ productie. Dankzij een sensorhuid ‘voelt’ deze mobiele co-robot de aanwezigheid van mensen en komt tot stilstand voordat fysiek contact plaatsvindt.

Bij Fanuc stonden ook enkele robots, maar het echte nieuws bewaart deze robot- en automatiseringsfabrikant voor de TechniShow 2016 in Utrecht. “Daar pakken we echt uit met een aantal noviteiten”. Ook ABB stond met enkele robots op de beurs en sprak naar eigen zeggen met diverse serieuze accounts. Turck had niet het productnieuws van de SPS/IPC/Drives in Neurenberg (daar was geen tijd voor), maar toonde wel nieuws in de vorm van een aantal IP67 bestendige compacte veldbus I/O modules van de TBEN-L en TBDP-L families.

Sensorfabrikant IFM had wel enkele noviteiten uit Neurenberg in Gorinchem staan. Zo stond er de nieuwe SmartSPS, een PLC die flexibel inzetbaar is voor meerder taken. Deze SmartSPS is snel en eenvoudig in bedrijf te nemen en gecertificeerd tot SIL 3, PL e. Ook nieuw was de 3D-camerasensor voor innovatieve vision integratie. Deze beschikt over een digitale beeldchip met 23.000 beeldpunten.

Watergekoeld

Bij Gibas zagen we diverse robots (Fanuc en UR) staan. Het bedrijf had zowaar een primeur met een compacte uitvoering van de Universal Robotics robotarm staan, die zonder hekwerk kan werken. De stand bij Gibas was regelmatig goed gevuld en de medewerkers waren dan ook tevreden over de kwaliteit en de kwantiteit bezoekers.

Bij buurman Elsto was men minder te spreken over het aantal bezoekers en men moet zich echt gaan beraden om wederom aan deze beurs deel te nemen. Wel had het bedrijf een noviteit staan in de vorm van een watergekoelde elektromotor met planetaire Bonfiglioli-Trasmital tandwielkast. Deze motor, geschikt voor grote autonome voertuigen (bijvoorbeeld een containerkraan) , heeft een continue vermogen van 22 kW en een piekvermogen van 49 kW en biedt diverse voordelen ten opzichte van een luchtgekoelde motor. De motor is bij uitstek geschikt voor aansturing met een frequentieregelaar die evenals de motor wordt opgenomen in een apart koelcircuit.

1 reactie op “Foto’s New Industries 2015: top of flop?

 1. Jo schreef:

  Jammer dat een vaktijdschrift als Aandrijftechniek zich uitlaat over de oudere werknemers en deze als ‘oude van dagen ‘ met alleen interesse voor het culinair
  genot betiteld… Vele ouderen genieten nog van nieuwe technieken ……
  Let wel , deze mensen hebben jarenlang het ‘vakblad Aandrijftechniek gesteund en groot gemaakt , helaas begrijpen de jonge ‘ slimme managers ” dit niet .
  zelf ben ik 42 jaar maar heb toch respect voor de ‘oudjes ‘ die Nederland gemaakt hebben wat het nu is , hopelijk wordt dit niet afgebroken door de nieuwe generatie .
  beterschap toegewenst
  m vr gr Jo

 • Hannover Messe 2020

  Hannover Messe 2022 wordt verplaatst

  Hannover Messe 2022 vindt plaats van 30 mei t/m 2 juni. Op de afbeelding een impressie van een eerdere editie van de Hannover Messe. (foto: Paul Quaedvlieg)Hannover Messe 2022 wordt verplaatst. Vanwege de huidige situatie rond Covid, organiseert Deutsche Messe van 30 mei tot 2… Lees verder →

 • Hyundai HX 260 AL

  GMB zet door UMS aangepaste elektrische Hyundai in (+video)

  De elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine van GMB in actie (foto's: UMS)Sinds enige tijd zet GMB een elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine in. Familiebedrijf GMB staat voor expertise en duurzame oplossingen op het gebied van waterveiligheid, waterkwaliteit, bio-energie en industriële bouw & infra.… Lees verder →

 • Bauma 2022

  Optimisme in München; Bauma 2022 bijna volgeboekt

  Bauma 2022 vindt van 24 t/m 30 oktober plaats in München. (Foto: Bauma)Het duurt nog meer dan 10 maanden vooraleer Bauma 2022 van 24 tot 30 oktober zijn deuren opent in München. ’s Werelds grootste vakbeurs voor bouwmachines, bouwmateriaalmachines, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen en bouwmachines verwacht een… Lees verder →

 • Rollon ontwikkelt all-in-one pakket voor cobots

  Rollon biedt nu een all-in-one pakket aan voor cobots. (Foto: Rollon)Rollon heeft zijn expertise op het gebied van universele robots uitgebreid en biedt nu een all-in-one pakket voor cobots. Het pakket heeft onder meer UR+-gecertificeerde lineaire assen, die individueel configureerbaar en eenvoudig te bedienen zijn.… Lees verder →

 • Siemens Gamesa

  Serieproductie van 11 MW windturbines gestart in Cuxhaven

  De eerste geassembleerde turbine zal worden geïnstalleerd in het offshore windpark Hollandse Kust Zuid (foto: Siemens Gamesa)Op 14 januari 2022 verliet de eerste in serie gefabriceerde SG 11.0-200 DD gondel de Siemens Gamesa fabriekshal in Cuxhaven. De fabriek is sinds de zomer maandenlang omgebouwd en… Lees verder →

 • Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s (Foto: Audi)Energiemaatschappij RWE heeft recent een opslagfaciliteit geopend. Deze is gebaseerd op gebruikte hoogspanningsaccu’s (EV-accu’s) van elektrische Audi’s. De installatie staat op het terrein van de waterkrachtcentrale van RWE aan een stuwmeer bij Herdecke in… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven