Algemeen
Fontys wint Delta contest
Het team van Fontys Hogeschool won met de Smart Wrist de Grote Prijs met zijn flexibele en uitbreidbare robotgewricht, dat is gebaseerd op het Codesys motion control-systeem en het ROS robot-besturingssysteem. (foto's: Delta Electronics)

Eind juli organiseerde Delta Electronics zijn zesde Delta Advanced Automation Design Contest (Delta Cup). Het evenement werd gehouden in de Wujiang-fabriek van Delta in Jiangsu, China. Dit jaar had de wedstrijd Industrie 4.0 en Smart Manufacturing als thema. ‘Op zoek naar Smart IIoT-talenten’ omvatte de competitie drie hoofdcategorieën: innovatieve machines, Smart Factory en Better Future Living. Fontys Hogeschool ging als debutant met een van de drie hoofdprijzen naar huis.

De competitie telde 79 teams: 62 teams uit China, 8 uit Taiwan, 3 uit Thailand, 3 uit India, 2 uit Vietnam en voor het eerst 1 uit Nederland: Fontys Hogeschool. Delta werkt sinds 2016 samen met het onderwijsinstituut in educatieve programma’s.

Het Nederlandse team was de eerste deelnemer uit de regio EMEA (Europe, Middle East & Africa). De debutanten verbaasden zich over de verscheidenheid aan creatieve en geavanceerde automatiseringstechnologie. Het was ook een waardevolle ervaring om te communiceren met studenten uit alle landen.

Slimme pols

Tijdens de vierdaagse finale moesten de deelnemers twee fasen doorlopen, waaronder een teamcompetitie en een kampioenschapswedstrijd. Deze werd gevolgd door een introductie van een voorstel, een demonstratieset en een directe vraag- en antwoordsessie met de juryleden. Na deze evaluatie konden 15 van de 79 teams deelnemen aan de kampioenschapswedstrijd, waar ze een projectpresentatie, een demo op locatie en een vraag- en antwoordsessie hielden.

Het team van Fontys won de wedstrijd met het Smart Wrist-project. Deze slimme pols gebruikt een Codesys motion control systeem om twee sets servoaandrijvingen en motoren aan te sturen. Samen vormen ze een pols die kan worden toegepast bij medische ingrepen. De robotarm verlengt de eindas.

Het team van Fontys won de wedstrijd met het Smart Wrist-project (bron: Fontys)

Het motion control systeem regelt de 360° rotatie van twee onafhankelijke spievormige schijven, gemonteerd op lagers. Het onder ROS (Robot Operating System) draaiende systeem realiseert robotgewrichtsbewegingen en heeft een nauwkeurige horizontale besturing. Het is flexibel en uitbreidbaar.

Volgens Delta Electronics kunnen de robottechnologie en flexibele uitbreidbaarheid worden beschouwd als een praktische en potentiële oplossing.

Industrie en onderwijs

Tijdens de ceremonie sprak Andy Liu, general manager van de Industrial Automation Business Group van Delta Electronics, over het belang van de wedstrijd. “De Delta Advanced Automation Design Contest is een belangrijk evenement voor Delta in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is belangrijk om nieuwe talenten te ontwikkelen in de samenwerking tussen industrie en universiteit.

Met deze wedstrijd helpt Delta studenten met een hoofdvak in industriële automatisering om hun creativiteit en theoretische kennis te leren gebruiken in echte toepassingen. De demo’s van het zesde jaarlijkse evenement toonden veel innovatieve ontwerpen en tonen aan dat deze wedstrijd het potentieel van studenten blootlegt. Wij geloven dat deze deelnemers toptalenten zullen worden in hun toekomstige carrière. ”

Yancey Hai, voorzitter van Delta Electronics, zei tijdens de openingsceremonie: “Talent is de belangrijkste factor bij het bouwen van slimme steden en het versnellen van de sociale en economische ontwikkeling van de mensheid. Delta heeft tijdens haar eigen proces van slimme productietransformatie uitdagingen op het gebied van talenttekort gehad.

Delta Electronics Yancey Hai
Yancey Hai, voorzitter van Delta Electronics, gaf aan dat talent de belangrijkste versneller is van slimme productieontwikkeling.

De Delta Cup Advanced Automation Design Contest is een manier om deze uitdaging aan te gaan. Door de geavanceerde productieconcepten en technologie van Delta te combineren met samenwerking tussen overheidsorganisaties, bedrijven en universiteiten, hopen we meer talent te ontwikkelen en te vinden. Uit eerdere ervaringen is gebleken dat deze wedstrijd een geweldig platform is voor studenten om de trends van slimme productie met echte praktijken te begrijpen.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven