Algemeen

Fontys en HTI samen in AM training

HTI Fontys AM training
Sjef van Gastel: "Het is belangrijk dat cursisten zelf ondervinden wat additive manufacturing is en hoe ze de ontwerp-richtlijnen moeten toepassen"(foto: High Tech Institute).

Het High Tech Institute stelt de workshop Design for additive manufacturing van Fontys beschikbaar. De praktijkgerichte AM training heeft inmiddels gedraaid bij ASML, Fokker Landing Gear, Océ, Philips Lighting, Thermo Fischer (voorheen Fei Company) en Vanderlande.

Door de samenwerking kunnen nu ook individuele deelnemers zich aanmelden voor de training. Deelnemers zijn daarna in staat om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen. De driedaagse mix van theorie en praktijkgericht workshops leidde inmiddels bij verschillende bedrijven tot baanbrekende innovaties.

AM training bij Fontys

Drie jaar geleden nam Ricardo Abdoel bij Fontys het initiatief om opleidingen te ontwikkelen voor deze nieuwe productietechniek. Met Sjef van Gastel vond hij iemand die daaraan leiding kon geven. Van Gastel was tot voor kort nog als senior strategic marketing manager betrokken bij Kulicke & Soffa, het Amerikaanse bedrijf dat in 2016 Assembléon overnam.

Om de killer application te ontdekken heeft Van Gastel, onderzoeks- en cursusleider bij Fontys, een methodologie bedacht om potentiële doorbraak-ontwerpen boven water te krijgen, een aanpak die de eigenschappen van het onderdeel of systeem sterk moet verbeteren. Uitgangspunt is om met 3D-printen een sterke verbetering te realiseren ten opzichte van ‘oude’ technologieën. ‘Het is belangrijk dat cursisten zelf ondervinden wat het is en hoe ze de ontwerp-richtlijnen moeten toepassen’, aldus Van Gastel.

De eerste editie van Design for additive manufacturing bij High Tech Institute gaat op 13 december van start.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven