Algemeen
Festo op weg naar klimaatneutraliteit
Festo gaat zijn CO₂-voetafdruk de komende twee jaar enorm verkleinen (Foto: Festo)

Festo is op weg naar klimaatneutraliteit. “Festo gaat zijn CO₂-voetafdruk de komende twee jaar enorm verkleinen. Als gevolg hiervan zullen tegen het einde van 2023 al onze productie- en logistieke locaties, evenals de Duitse verkooplocaties en het hoofdkantoor in Esslingen CO₂-neutraal zijn “, zegt de CEO van het bedrijf Oliver Jung.

De directie van Festo zal fors investeren om de Scope1- en Scope2-emissies (eigen opwekking en inkoop van energie conform het Broeikasgasprotocol) te kunnen neutraliseren.

Klimaatneutraliteit bereiken

De maatregelen dienen om de energie-efficiëntie in de productie te verbeteren. In de toekomst zullen nieuwe gebouwen CO₂-neutraal worden ontworpen wat betreft airconditioning. Daarnaast zal een uitbreiding van de eigen regeneratieve energieopwekking door middel van fotovoltaïsche cellen het elektriciteitsverbruik van derden aanzienlijk verminderen.

Ook moet er worden overgeschakeld op 100% groene stroom. Tot slot zullen in de komende jaren in alle Festo-vestigingen ecologisch verantwoorde compensatieprojecten worden geïmplementeerd om ombouwperiodes voor bestaande verwarmingssystemen en het wagenpark te overbruggen.

Duurzaamheidsstrategie

Festo heeft zijn duurzaamheidsstrategie afgestemd op de strategische ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties en verankerd in zijn bedrijfsstrategie CS 2025. Met haar dienstenpakket op het gebied van automatisering en technisch onderwijs ziet het bedrijf zich ook goed op weg om haar klanten duurzame, innovatieve en concurrerende oplossingen te kunnen bieden.

Scope 3-emissies

De zogenaamde Scope3-emissies, oftewel de upstream- en downstream-emissies buiten het eigen gebied, zullen een steeds grotere rol gaan spelen. Emissies door inkoop en logistiek enerzijds en het gebruik van producten door klanten anderzijds komen hier aan bod.

Met name het verminderen van het energieverbruik van de Festo-producten die in gebruik zijn, is een focus van de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten. Hiervoor worden op de Hannover Messe 2022 grensverleggende innovaties aan onze klanten gepresenteerd.

De industrie als geheel zal een sleutelrol spelen op de weg naar klimaatneutraliteit.

Sleutelrol voor industrie

De industrie als geheel zal een sleutelrol spelen op de weg naar klimaatneutraliteit. Nieuwe oplossingen worden gevonden in het samenspel van digitalisering, kunstmatige intelligentie, automatisering en duurzame energieconcepten en veerkrachtige infrastructuren.

In samenhang hiermee zullen ook de veranderende kwalificatie-eisen van het technisch onderwijs nieuwe impulsen geven. Festo ziet zichzelf als ideaal gepositioneerd om zijn steentje bij te dragen aan een klimaatneutrale toekomst.

Verantwoordelijkheid

Met de beslissing om CO₂-neutraal te zijn, neemt Festo als familiebedrijf de verantwoordelijkheid om een ​​eigen bijdrage te leveren aan de grootste taak van de mensheid vandaag: het tegengaan van klimaatverandering en de gevolgen daarvan.

“We zijn ervan overtuigd dat onze inzet voor de ecologische transformatie van het bedrijfsleven en de industrie ons allemaal in het familiebedrijf Festo een zinvolle oriëntatie geeft en een verscheidenheid aan kansen biedt”, aldus CEO Dr. Jong.

Lees ook: Festo ziet kansen en verhoogt omzet in elektromobiliteit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Siemens Gamesa

  Serieproductie van 11 MW windturbines gestart in Cuxhaven

  De eerste geassembleerde turbine zal worden geïnstalleerd in het offshore windpark Hollandse Kust Zuid (foto: Siemens Gamesa) Op 14 januari 2022 verliet de eerste in serie gefabriceerde SG 11.0-200 DD gondel de Siemens Gamesa fabriekshal in Cuxhaven. De fabriek is sinds de zomer maandenlang omgebouwd… Lees verder →

 • Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s (Foto: Audi) Energiemaatschappij RWE heeft recent een opslagfaciliteit geopend. Deze is gebaseerd op gebruikte hoogspanningsaccu’s (EV-accu’s) van elektrische Audi’s. De installatie staat op het terrein van de waterkrachtcentrale van RWE aan een stuwmeer bij Herdecke… Lees verder →

 • Datum SPS 2022 bekend

  SPS 2022 Neurenberg schuift iets naar voren

  Impressie van een eerdere editie van Smart Production Solutions (Foto: Paul Quaedvlieg) SPS 2022 (Smart Production Solutions) vindt dit jaar plaats van 8 t/m 10 november 2022 in Neurenberg, twee weken eerder dan in voorgaande jaren. In tijden van pandemie geeft dit de hele branche… Lees verder →

 • Damen koopt batterijcontainer Skoonbox

  Damen koopt batterijcontainer Skoonbox

  Damen koopt batterijcontainer Skoonbox (Foto: Damen) Damen Shipyards Group heeft de Skoonbox overgenomen van Skoon Energy. De maritiem gecertificeerde, multi-inzetbare batterijcontainer zal worden ingezet om op eigen werven duurzame stroom te leveren voor toepassingen waar nu nog vooral dieselgeneratoren of scheepsmotoren worden gebruikt. Deze eerste… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven