Algemeen
Festo Automation Suite
De Festo Automation Suite biedt parametrering, programmering en onderhoud in slechts één software-omgeving (foto: Festo).

De op een PC gebaseerde Festo Automation Suite combineert parametrering, programmering en onderhoud van elektrische automatiseringscomponenten van Festo in één programma. In slechts enkele intuïtieve stappen maakt de software de inbedrijfstelling van het totale aandrijfpakket mogelijk, vanaf de mechanica tot en met de besturing.

De Festo Automation Suite is de centrale software binnen het zich steeds uitbreidende automtaiseringsplatform van het bedrijf, dat met talrijke nieuwe produten en oplossingen vanaf de mechanica tot en met de cloud op de automatiseringsmarkt komt. Met de software lukt zowel de parametrering van servoregelaars als de inpassing daarvan in besturingsprogramma’s in een handomdraai.

Automation Suite

De Automation Suite is een belangrijke bouwsteen in de filosofie van Festo voor de connectiviteit, de mogelijkheid tot continue koppeling van werkstuk tot in de cloud, van mechanische verbindingen via elektrische interfaces naar inbedrijfstelling en programmering van de besturing. Daarmee vergemakkelijkt het bedrijf het werk van machinebouwers en automatiseerders om mechanica, elektrische aandrijftechniek en besturingsniveau met al hun interfaces in hardware en software te combineren.

De basisfunctionaliteiten van alle componenten van Festo zich reeds vooraf geïntegreerd. Door plug-ins en uitbreidingen die gebruikers vanuit het programma kunnen installeren, kan de software individueel worden afgestemd. Eenvoudige type apparaat of onderdeelnummer invoeren en de software vindt en installeert de passende plug-in.

Data uit handboeken en beschrijvingen van apparaten en applicaties kunnen gemakkelijk direct vanuit de software worden gedownload, zonder elke keer de webbrowser te moeten openen. Het continue bedieningsconcept maakt de wrijvingsloze inbedrijfstelling van verschillende appraten mogelijk. Deze worden eenvoudig door ‘drag and drop’ toegevoegd en met elkaar verbonden.

In vijf stappen naar aandrijfsystemen

Met de plug-in van de servoregelaar CMMT-AS worden configureren en parametreren kinderspel, want de geïntegreerde assistent voor eerste inbedrijfstelling leidt in slechts vijf stappen veilig en gemakkelijk naar een kant en klaar aandrijfsysteem.

In combinatie met het automatiseringssysteem CPX-E lukt het inbouwen in de besturing eenvoudig en snel. Waarvoor vroeger honderd muisklikken en toetsaanslagen nogid waren,zijn dat er nu nog maar twee. De software voegt alle vereiste driver-bouwstenen automatisch in in het gebruikersprogramma en berekent alle belangrijke parameters op de achtergrond. Daarbij wordt de optionele uitbreiding met Codesys voor de verdergaande programmering van motion control en robotica-functies gebruikt.

Op weg naar digitalisering

Met de Festo Automation Suite maakt Festo een nieuwe stap naar digitalisering en ondersteunt zijn klanten bij het betreden van het Industrie 4.0 tijdperk. Het bedrijf combineert zijn omvangrijke kennis van industriële toepassingen met actuele ontwikkelingen in de informatietechniek om on-line toepassingen voor de industriële praktijk te realiseren. In de digitale communicatie begeleidt Festo zijn klanten via de Digital Customer Journey. Deze digitale reis leidt de klant veilig door het portfolio van Festo, vanaf de informatievoorziening en configuratie via de bestelling en levering naar de inbedrijfstelling en het onderhoud of naar het aanbod van technische trainingen van Festo Didactic.

 • KTR Sinulastic koppeling

  Nieuwe serie torsieflexibele koppelingen uit denktank KTR

  Nieuwe koppelingen uit de KTR-Denktank. Links de Sinulastic bouwvorm A; rechts de Sinulastic bouwvorm B (foto: KTR Systems) Met de Sinulastic introduceert KTR een nieuwe serie uiterst torsieflexibele schotelkoppelingen die zijn ontwikkeld voor gebruik in hoofdaandrijvingen van dieselmotoren voor stroomgeneratoren (zogenaamde gen-sets), zware bouwmachines, compressoren,… Lees verder →

 • Festo duurzaamheid

  Festo: omzetdaling in 2020 maar sterk herstel verwacht in 2021

  Digitalisering en AI zijn bepalend voor de productontwikkeling met slimme en intelligente producten en maken energie-efficiëntie en duurzaamheid binnen klantenoplossingen mogelijk (foto's: Festo) In het boekjaar 2020 had de Festo Group vanwege de pandemie te maken met een omzetdaling van 7,5%. Desondanks heeft Festo het… Lees verder →

 • Parker ISOBUS ProDisplay

  Full-version ISOBUS Task Controller-software Parker voor landbouwmachines

  De Parker Pro Display HMI-displaymodule staat vol ISOBUS Suite-apps (bron: Parker Hannifin) Parker Hannifin breidt zijn ISOBUS Suite-software uit met de lancering van de volledige versie van hun ISOBUS-taakcontrollersoftware (TC) voor gestandaardiseerd werkbeheer van landbouwmachines zoals tractoren, rooimachines en andere zelf-aangedreven machines. ISOBUS TC fungeert… Lees verder →

 • Turck hellingsensoren

  Turck introduceert dynamische hellingsensoren

  De gecombineerde MEMS- en gyroscooptechnologie in de hellingsensoren van Turck zorgen voor betrouwbare meetresultaten. (Foto: Turck) In zijn nieuwe generatie hellingsensoren heeft Turck het versnellingsmeetproces (MEMS) gecombineerd met gyroscooptechnologie zodat schokken en trillingen veel effectiever kunnen worden onderdrukt dan met conventionele signaalfilters. De enkelvoudige en… Lees verder →

 • Murrelektronik xtremeDB 2

  Decentrale installatieoplossing voor mobiele machines

  xtremeDB van Murrelektronik is een modulair systeem voor elektrische installaties in mobiele machines. (foto's: Murrelektronik) Met xtremeDB introduceert Murrelektronik een nieuw modulair systeem voor de installatietechniek binnen mobiele machines, zoals oogstmachines, strooiwagens, brandweerauto’s of asfalteermachines. Dankzij deze moderne installatieoplossing en kunnen de uitdagingen in IO-installaties… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven