Algemeen

Faulhaber motion controllers met STO

Faulhaber STO motion controllers
Faulhaber presenteert motion controllers met redundante veiligheidsuitschakeling volgens STO (foto: Faulhaber).

Faulhaber heeft een nieuwe serie motion controllers op de markt gebracht met redundante veiligheidsuitschakeling volgens het STO-principe (Safe Torque Off). De stroomtoevoer naar de motor wordt daardoor onmiddellijk onderbroken, waardoor deze geen koppel kan produceren. De apparaten van de serie MC 5004 P STO zijn gecertificeerd voor gebruik tot en met veiligheidsintegriteitsniveau SIL3 (IEC 61800-5-2) en performance level PL e (EN ISO 13849-1).

De nieuwe motion controllers zorgen voor veiligheid in de samenwerking tussen mens en machine, ook in de Industrie 4.0 omgeving. Bij een veiligheidssignaal – bijvoorbeeld een lichtgordijn – wordt de aangedreven eenheid conform de respectievelijke normen uitgeschakeld en wordt het gevaar lokaal en op een hoger systeem niveau gesignaleerd of gevisualiseerd.

Tegelijkertijd bieden de controllers communicatiemogelijkheden met USB-, RS232-, CANopen- en EtherCAT-interface. Hierdoor kunnen ze in real-time communiceren met procesbesturingstechnologie van een hoger niveau en bieden ze een grote flexibiliteit in een variëteit van gebruikstoepassingen.

Motion controllers

De motion controllers van de serie MC 5004 P STO, met een voedingspanningbereik tot 50 V en een piekstroomcapaciteit tot 12 A, kunnen in combinatie met krachtige motoren van Faulhaber in alle veiligheidsrelevante toepassingen in machines en robots worden gebruikt. Systeemoplossingen zijn instelbaar, zodat de veilige werking van elke individuele besturingsas in de machine kan gegarandeerd worden. Het aan te sluiten motortype kan vrij worden gekozen.

De speciale regelstructuur van de serie zorgt voor een hoge dynamiek tijdens het bedrijf van de motoren. De geïntegreerde profielgenerator is geschikt voor complexe bedrijfsprofielen. Bovendien kunnen positie, toerental en stroom via analoge waarden onafhankelijk van de veldbus worden geregeld.

De nieuwe apparaten hebben geen extra veiligheidsrelais nodig voor het onderbreken van de motorvoeding, waardoor de bedrading eenvoudig en economisch blijft. Een eveneens gecertificeerd moederbord, een consistent aansluitconcept en een uitgebreide selectie van kabelaccessoires vereenvoudigen verder de elektrische aansluiting. De Motion Manager toepassingssoftware biedt een krachtige en eenvoudig te bedienen programmeeromgeving die onder andere eenvoudige inbedrijfstelling mogelijk maakt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven