Algemeen
Faulhaber medical
De bescherming van de mensen die vechten voor het leven van patiënten in ziekenhuizen, moet vanzelfsprekend even betrouwbaar functioneren als de beademingsapparatuur voor patiënten (foto: Faulhaber).

Ventilatiesystemen, ademhalings-bescherming (PAPR) als onderdeel van persoonlijke beschermingsmiddelen, laboratorium-automatisering, analyse-systemen op de zorglocatie of temperatuur opnemen met infrarood. Allemaal producten van fabrikanten die vertrouwen op de aandrijvingen van Faulhaber voor vitale medisch-technologische toepassingen. Het bedrijf brengt nu een nieuwe publicatie uit onder de naam ‘Drive Systems for Healthcare, Medical & Laboratory Equipment’.

Het coronavirus en de ziekte die het veroorzaakt, COVID-19, blijven de wereld in zijn greep houden. Het aantal mensen dat ziek is geworden en positief op het virus is getest, blijft stijgen. Om de verspreiding van de pandemie te vertragen, worden overal ter wereld, vaak drastische, maatregelen getroffen.

Tegelijkertijd wordt er laboratorium- en analysecapaciteit gecreëerd en uitgebreid om de tests sneller te kunnen analyseren en onderzoek te kunnen doen naar antistoffen en vaccins.

Essentiële componenten

Maar de bescherming van de mensen die bijvoorbeeld vechten voor het leven van patiënten in ziekenhuizen, moet vanzelfsprekend even betrouwbaar functioneren als de beademingsapparatuur voor patiënten. Voor deze belangrijke en vaak levensondersteunende systemen ontwikkelt en levert Faulhaber essentiële componenten in de vorm van zijn aandrijfsystemen.

Diverse voordelen

In de nieuwe publicatie ‘Focus COVID-19 – Faulhaber Market solutions – Drive Systems for Healthcare, Medical & Laboratory Equipment’ is te lezen welke aandrijvingen speciaal geschikt zijn voor medisch-technische toepassingen.

En met een focus op het gebied van beademingssystemen, persoonlijke bescherming (PAPR), laboratoriumautomatisering, point-of-care (POC) analyse en infraroodthermometrie.

Gecertificeerd voor medische producten

Welke voordelen biedt Faulhaber voor deze toepassingen en welke opties zijn er mogelijk? De publicatie is in elektronische vorm (PDF) gratis te downloaden.

U kunt daar ook aanvullende informatie vinden over het coronavirus en de implicaties ervan. Naast de EN ISO 9001 en 14001 norm, is Faulhaber ook speciaal gecertificeerd voor medische producten volgens EN ISO 13485.

Faulhaber medische technologie
Aandrijfsystemen voor gezondheidszorg, medische technologie en laboratorium-apparatuur, gebundeld in een nieuwe publicatie (foto: Faulhaber)
 • ATS Transporttechnieken overgenomen door Veth Participations

  Met de overname wil Veth Participations ATS Transporttechnieken wereldmarktleider maken op het gebied van ‘Bag Emptying’, een nichesegment waarbinnen ATS op dit moment al een belangrijke speler is. (Foto: ATS) ATS Transporttechnieken uit Rijen is overgenomen door Veth Participations. Met de overname wil Veth Participations… Lees verder →

 • Compacte computers van OnLogic voor IoT en Edge computing

  De Karbon 400 serie heeft twee modellen: de compacte Karbon 410 met standaard IO en uitbreidingsmogelijkheden, en de Karbon 430 met extra uitbreidingsopties voor complexe IoT toepassingen. (Foto: OnLogic) OnLogic , fabrikant van industriële en robuuste computerhardwareoplossingen, introduceert de Karbon 400 serie computers. De twee… Lees verder →

 • Efficiënte IE5+-motoren optimaal geschikt voor levensmiddelenproductie

  Schaalbare aandrijfoplossingen, zoals de nieuwste IE5+-motoren, zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik in de levensmiddelenindustrie. (Foto: Nord Drivesystems) Nord Drivesystems heeft een motor ontwikkeld die geschikt is voor toepassing in de levensmiddelenindustrie: de IE5+-motor biedt optimale efficiëntie en milieubewustzijn voor toepassingen voor levensmiddelen. Maximale hygiëne… Lees verder →

 • Schaeffler opent duurzame fabriek voor e-mobility aandrijvingen

  De nieuwe fabriek in Szombathely is de eerste productiefaciliteit van Schaeffler die 100 procent is gewijd aan oplossingen voor elektromobiliteit. (Foto: Schaeffler) Schaeffler heeft een nieuwe productiefaciliteit geopend op zijn Szombathely-locatie in het westen van Hongarije. Hiermee creëert het bedrijf 150 nieuwe banen in e-mobility.… Lees verder →

 • stokvis verhoef emc

  Stokvis Group neemt Verhoef EMC uit Sliedrecht over

  Verhoef EMC ontwikkelt onder andere hybride aandrijfsystemen (foto: Verhoef EMC) Per 1 juni 2021 heeft de Stokvis Group in Voorhout elektrotechnisch specialist Verhoef EMC uit Sliedrecht van Pon Holdings overgenomen. Met de overname versterkt de Stokvis Group haar expertise op het gebied van hybride aandrijfsystemen,… Lees verder →

 • Groot onderhoud aandrijvingen drijvende emmerbaggermolen

  Door gebruik te maken van een leren riem, is de aandrijving goed in staat om de voortdurende schokbelastingen op te nemen die ontstaan wanneer de emmers over de ongelijke bodem schrapen (foto: Marjolein de Wit-Blok) De Alexander-Tarsos van Van Nieuwpoort Bouwgrondstoffen, is een drijvende grindwinnings-… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven