Algemeen

Faulhaber breidt lijn stappenmotoren uit

Faulhaber stappenmotoren
Een schijfmagneet stappenmotor is geschikt voor gebruik in onder andere de textielindustrie (foto: Faulhaber).

Na de overname van Dimatech, Zwitsers fabrikant van hoogwaardige schijfmagneet stappenmotoren, biedt Faulhaber nu ook dit motortype met hoger vermogen en meer dynamiek. Dit type motor bestaat uit een meerpolige magneet in de vorm van een schijf, die op de motoras is gemonteerd. Het lage gewicht minimaliseert de rotortraagheid en maakt een acceleratie mogelijk die met dit formaat door geen enkele andere technologie kan worden bereikt.

De schijfmagneetmotor is door zijn lage rotortraagheid geschikt voor toepassingen waarbij de snelheid of draairichting vaak en snel verandert. Door het ontwerp is hij ook voorbestemd voor het uitvoeren van kleine en nauwkeurige stapbewegingen. Bovendien zijn de grootte van de magneetpolen en de vorm van het magneetcircuit zo gerangschikt dat ze het hoogst mogelijke koppel ten opzichte van de rotorafmetingen bereiken.

Schijfmagneet stappenmotoren

Met hun specifieke eigenschappen zijn deze stappenmotoren verder geschikt voor onder andere automatiseringstoepassingen waarbij kleine lasten bijzonder snel moeten worden verplaatst. Dit komt vaak voor in de halfgeleider- en textielindustrie, maar ook in de medische technologie en in de robotica. Het lage gewicht van de motoren is belangrijk waar de motor mee beweegt met de belasting.

Behalve de hoge vermogensdichtheid biedt de schijfmagneet stappenmotor een lange operationele levensduur en is bedrijf mogelijk met volledige stap, halve stap en microstap.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven