Algemeen
Hyundai Motor Group heeft de ‘Factory Safety Service Robot’ geïntroduceerd. (Foto: Kia)

Hyundai Motor Group heeft de ‘Factory Safety Service Robot’ geïntroduceerd. Deze robot, die een belangrijke bijdrage kan leveren aan de veiligheid, wordt ingezet in een pilot in een van de Kia-fabrieken in Zuid-Korea.

De robot is gebaseerd op de Spot, de viervoetige robot van Boston Dynamics. Die is uitgerust met kunstmatige intelligentie (AI), autonome navigatie, telematicstechnologieën en een AI Processing Service Unit. Deze speciale versie is ontwikkeld door het Robotics Lab van de Hyundai Motor Group en is geschikt om voor verschillende industriële taken te worden ingezet.

Eerste samenwerkingsproject

“De ‘Factory Safety Service Robot’ is het eerste samenwerkingsproject met Boston Dynamics. Deze robot helpt ons bij het detecteren van risico’s en het waarborgen van de veiligheid van onze medewerkers op industriële locaties”, zegt Dong Jin Hyun, Hoofd van het Hyundai Motor Group Robotics Lab.

Thermische camera en 3D LiDAR

Met zijn geïntegreerde, thermische camera en een 3D LiDAR is de robot in staat om personen eromheen te detecteren, hoge temperaturen en potentiële brandgevaren te ‘voelen’ en kan hij zien of een deur open of gesloten is. De robot kan op kantoor veilig op afstand worden bestuurd en zijn bewegingen in de fabriek zijn via een livestream te bekijken. Dankzij AI-technologie kan de robot niet alleen gevaren detecteren, maar ook alarm slaan.

De Hyundai Motor Group heeft verschillende eigen technologieën toegepast, waaronder AI voor het detecteren van mensen. (Foto: Kia)

Realtime

De robot kan in realtime foto’s delen van situaties ter plaatse, een activiteitenlogboek bijhouden en ondersteunen in geval van nood, door via de speciale web based tools te alarmeren. De managers die het systeem bedienen kunnen, wanneer nodig, overschakelen op handmatige telebediening om belangrijke situaties van dichterbij te bekijken. Het is mogelijk om meerdere ‘Factory Service Safety Robots’ op het besturingssysteem aan te sluiten om tegelijkertijd verschillende zones te controleren.

Verbeterde autonomiefuncties

De viervoeter kan door nauwe ruimtes navigeren en situaties identificeren die moeilijk te zien zijn met het menselijk oog. Door de integratie van de technologieën van de Hyundai Motor Group met die van de Spot-robot van Boston Dynamics, krijgt de robot ook verbeterde autonomiefuncties. Op basis van de ervaring van de Hyundai Motor Group op het gebied van de ontwikkeling van servicerobots, is deze robot uitgerust met diverse technologieën die geschikt zijn voor autonome patrouillediensten binnen industriële omgevingen. Enkele voorbeelden van deze functies zijn geavanceerd taakbeheer en op deep learning gebaseerde vision-technologie.

Binnen het pilotproject in de fabriek van Kia in Zuid-Korea wordt de robot ingezet om nachtelijke beveiligingspatrouilles te ondersteunen en een veiligere omgeving voor werknemers te creëren. (Foto: Kia)

Artificiële intelligentie

De Hyundai Motor Group heeft verschillende eigen technologieën toegepast, waaronder AI voor het detecteren van mensen, thermische camera’s voor het detecteren van risico’s bij hoge temperaturen, LiDAR voor het herkennen van deuropeningen en navigatietechnologie waarmee de robot zich autonoom kan verplaatsen. Deze technologieën kunnen allemaal worden opgeschaald voor de toepassing in andere mobiele robotplatforms.

Beveiligingspatrouilles

Binnen het pilotproject in de fabriek van Kia in Zuid-Korea wordt de robot ingezet om nachtelijke beveiligingspatrouilles te ondersteunen en een veiligere omgeving voor werknemers te creëren. Tijdens de pilot worden eerst de effectiviteit en toepasbaarheid van de robot beoordeeld en wordt vervolgens bepaald in welke andere patrouillegebieden de robot kan worden ingezet.

Autonomie

De Hyundai Motor Group verwierf eerder dit jaar een meerderheidsbelang in Boston Dynamics om robottechnologieën te ontwikkelen die het leven van mensen verbeteren en de veiligheid bevorderen. De vooruitgang van robottechnologieën levert ook een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van onder meer autonome voertuigen en toekomstige Urban Air Mobility (UAM)-oplossingen.

Video

Hieronder is een video te zien van de viervoetige robot in actie:

 • ABB verwerft grote order voor levering van frequentieomvormers aan ProRail

  ABB verwerft de opdracht voor een grootschalige levering van frequentieomvormers aan ProRail. (Foto: ABB) ABB gaat de bestaande statische frequentieomvormers van spoorwegbeheerder ProRail vervangen door 300 toekomstbestendige UPS-systemen. Deze zijn ontwikkeld voor een hoge efficiëntie, lagere energiekosten, milieu-impact en cost of ownership en verminderde downtime.… Lees verder →

 • Video conferences en IoT: de toekomst van virtuele vergaderingen

  Covid-19 heeft zich in bijna alle landen verspreid en overschrijdt alle menselijke grenzen van een provinciaal, spiritueel en sociaal wezen. Om de verspreiding te vertragen en te beheersen, hebben verschillende landen landelijke afsluitingen en reisverboden opgelegd om grote bijeenkomsten te vermijden en menselijke migratie te… Lees verder →

 • Eltrex Motion treedt toe tot Brainport Industries

  Eltrex Motion levert diverse soorten aandrijvingen, ook op klantwens aangepast (foto: Eltrex Motion) Eltrex Motion, specialist in aandrijf- en positioneertechniek en onderdeel van de internationale Eight Lakes group, is lid geworden van Brainport Industries. Dit ecosysteem bundelt de krachten van toeleveranciers in de maakindustrie voor… Lees verder →

 • Nationale Aandrijftechniekdag Faulhaber

  ‘Micromotoren steeds kleiner en in andere bouwvormen’ (+video)

  Tijdens de Nationale Aandrijftechniekdag op 2 november verzorgt Faulhaber de presentatie ‘DC micromotors, best practice’ (foto: Richard Kok) Robotisering en miniaturisering in de aandrijftechniek zetten door. Dat betekent dat micromotoren steeds kleiner worden en andere bouwvormen krijgen. Tijdens de Nationale Aandrijftechniekdag gaat Faulhaber dieper in… Lees verder →

 • Nationale Aandrijftechniekdag 2021

  ‘De motor als sensor biedt onbegrensde mogelijkheden’ (+video)

  De motor als sensor komt aan bod tijdens de presentatie van Bosch Rexroth tijdens de Nationale Aandrijftechniekdag (foto: Richard Kok) De data die motoren in de aandrijftechniek leveren, bieden onbegrensde mogelijkheden. Met de feedback kunnen we prestaties verbeteren, onderhoud voorspellen en crashes analyseren en zelfs… Lees verder →

 • 3D-printen met hoge herhaalbaarheid dankzij technologie van B&R

  Roboze gebruikt B&R-technologie om zijn 3D-printer te integreren in de industriële productie. (Foto: B&R Industrial Automation) Roboze heeft zijn Argo 500 3D-printer uitgerust met technologie van B&R. Het brengt hiermee de mogelijkheden van additive manufacturing naar het industriële productieproces. De Argo 500 biedt een hoge… Lees verder →

 • Pilz biedt advies en ondersteuning voor AGV’s

  Pilz biedt advies en ondersteuning bij het uitvoeren van veilige toepassingen met autonome transportvoertuigen. (Foto: Pilz) Pilz biedt met zijn servicepakket advies en ondersteuning bij het uitvoeren van veilige toepassingen met bestuurderloze transportvoertuigen (AGV’s). Het aanbod van Pilz begint bij de ontwikkeling van veiligheidsconcepten in… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven