Algemeen
De nieuwe LLS-serie miniatuur lineaire geleidingen van Ewellix zijn uiterst compact en garanderen een soepele werking. (foto: Ewellix)

Ewellix: Makers in Motion is vanaf nu de nieuwe naam van SKF Motion Technologies, voorheen onderdeel van de SKF Groep. Met deze nieuwe naam wordt de veranderingen weer gegeven die het bedrijf heeft ondergaan sinds de overname door Triton Partners in december 2018. De nieuwe bedrijfsnaam wordt uitgesproken als ‘Evellix’.  

De nieuwe onderneming bouwt voort op de reputatie als toonaangevende ontwikkelingspartner en producent van geavanceerde producten en oplossingen op het gebied van lineaire geleiding en actuatie. Daarbij ligt de nadruk op de huidige en toekomstige technische en commerciële uitdagingen voor haar klanten over de hele wereld.  

Daniel Westberg, de CEO van Ewellix, legt uit: “In de 50 jaar dat we onderdeel van de SKF Groep zijn geweest, hebben we een uitstekende reputatie opgebouwd. Vandaag de dag bieden we met een nieuwe naam en de steun van Triton Partners een unieke combinatie van technische vaardigheden, kennis van toepassingen en producttechnologieën, ondersteund door aanzienlijke investeringen. We hebben daarbij één gemeenschappelijk doel: de ontwikkeling van lineaire geleidingsoplossingen die klanten in de hele industrie in staat stellen om nieuwe mijlpalen te bereiken op het gebied van productiviteit, prestaties, energie-efficiëntie en winstgevendheid.”

Daniel Westberg de CEO van Ewellix.

Kerngebieden

Ewellix zal zijn activiteiten richten op een aantal kerngebieden, zoals medische apparatuur, industriële automatisering, mobiele machines. Allemaal met een verhoogde waarde door middel van sensortechnologie en data-analyse, en industriële distributie. Het bedrijf heeft negen geavanceerde productielocaties in Europa, Noord-Amerika en Azië, meer dan 1.400 werknemers en 16 verkoopvestigingen.

Westberg voegt hieraan toe: “Onze bestaande productie- en verkooplocaties bieden ons een solide basis waarop we kunnen voortbouwen. Het is onze ambitie om onze wereldwijde activiteiten nog verder uit te breiden naarmate we van een productleverancier doorgroeien naar een toonaangevende leverancier van lineaire geleidingsoplossingen die voorzien in de behoeften van onze klanten.”

Cobots

“Zo staan we bijvoorbeeld op het punt om nieuwe verkoopvestigingen te openen in Hongarije en India. We werken ook nauw samen met klanten in de automatiseringssector om geïntegreerde systemen te ontwikkelen die de mogelijkheden van cobots uitbreiden en om traditionele hydrauliektoepassingen te vervangen door oplossingen die een betere combinatie bieden van prestaties, betrouwbaarheid, energie-efficiëntie en veiligheid.”

“Deze voorbeelden illustreren de voordelen van één enkel doel van een onafhankelijk bedrijf. Net zo belangrijk is dat we nu veel beter in staat zijn om op de behoeften van de klant in te spelen, om echt flexibel en klantgericht te worden. Met het nieuwe bedrijf en de steun van Triton Partners bouwen we nu aan een bedrijf met een mooie en interessante toekomst.”

Nieuwe fase

“De lancering van Ewellix is het begin van een nieuwe fase voor het bedrijf”, zegt Olaf de Bakker, directeur Nederland en België. “We hebben een trots erfgoed en een sterk team en productassortiment.  Als Ewellix hebben we de onafhankelijkheid en flexibiliteit om nog sneller en efficiënter te kunnen reageren op de behoeften van onze klanten.”

“Bovendien hebben we nu meer vrijheid om op lokaal niveau te innoveren, frisse ideeën toe te passen, nieuwe bedrijfsmodellen te creëren en onze expertise, ervaring en middelen te gebruiken om klanten te helpen effectievere oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen waarvoor de industrie zich nu en in de toekomst gesteld ziet.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven