Algemeen
Essentra electrical hydraulic
Essentra Components gaat in zijn productie hydraulische spuitgietmachines vervangen door elektrische (foto: Essentra Components)

Essentra Components, fabrikant van essentiële industriële onderdelen, heeft een langetermijn-investeringsprogramma ter waarde van meerdere miljoenen euro’s opgezet om in zijn productie de hydraulische injection-mouldingmachines (spuitgietmachines) in 2031 volledig elektrisch te maken. Het bedrijf vervangt 180 machines die vijftien jaar of langer actief zijn (en op weg zijn naar een end-of-life-status).

De transitie leidt tot een geschatte vermindering in energieverbruik van 33 procent (cycle-to-cycle), en een cycletijdsbesparing van 25 procent (tool-to-tool). De voorspelde proces- en productiviteitsverbeteringen zorgen er effectief voor dat drie elektrische machines dezelfde hoeveelheid werk kunnen verzetten als vier hydraulische machines.

Verhoogde capaciteit

De verhoogde capaciteit wordt aangevuld door de gegarandeerde herhaling die elektrische spuigietmachines kunnen verzorgen. Dit resulteert in meer productkwaliteit voor de klanten. Chris Butler, Global Process Development Manager bij Essentra Components, over de voordelen voor de klant: “Elektrische spuitgietmachines zijn betrouwbaarder en duurzamer dan hun hydraulische tegenhangers. Daarnaast leveren ze meer productieve uren per jaar. Dankzij deze performance en meer automatisering kunnen we klanten voorzien van nog meer efficiëntie.”

Reserveonderdelen

De transitie naar elektrische machines van een klein aantal leveranciers betekent betere toegang tot reserveonderdelen – en dus meer uptime voor de geïnstalleerde machines. Ook bekijkt het bedrijf zijn tooling- en re-toolingprocessen en het verhogen van de cavitatie voor meer opbrengst. Hierdoor kan het voortaan projecten aannemen die eerder buiten de scope van Essentra vielen.

Meer doen met minder

De nieuwe technologie zorgt voor snellere levertijden voor nieuwe productlijnen en snellere omlooptijden. Daarnaast is de standaarddeviatie op elektrische machines nul, wat leidt tot meer nauwkeurigheid en minder afgewezen onderdelen – allebei essentieel voor het aantrekken en behouden van belangrijke klanten.
Butler: “Onze klanten willen altijd meer doen met minder. Elektrische machines bieden onze klanten niet alleen een product van betere kwaliteit, maar helpen ze ook om te voldoen aan hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven