Algemeen
Een robot winnen? Epson daagt universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstituten uit (foto's: Epson)

Leg technologie in handen van de toekomst; dat is de boodschap van de EMEAR-brede wedstrijd met tot drie Epson robots als prijs. Automatisering reikt steeds verder en er worden veel nieuwe, innovatieve applicaties ontwikkeld voor robots. Deze vormen een revolutie in de productie- en andere sectoren en kunnen mogelijk de kwaliteit van ons werkende leven sterk verbeteren.

Epson daagt universiteiten, hoge scholen en onderzoeksinstellingen in de hele EMEAR-regio uit om te komen met creatieve innovatieve oplossingen. Waarom onderwijs- en onderzoeksinstellingen? Om de groei, ontwikkeling en concurrentiepositie van industrie en automatisering te stimuleren.

Een betere wereld met robots

Het aantal industriële robots dat wereldwijd wordt geïmplementeerd, neemt naar verwachting toe tot 2,6 miljoen apparaten in 2019. Voornamelijk in Midden- en Oost-Europa wordt verwacht dat het gebruik van robots de komende twee jaar met 20 procent per jaar toeneemt. Na China is dit het hoogste groeipercentage wereldwijd.

Met deze groei staat robotica centraal in de toekomst van productie, de gezondheidszorg en een groot aantal andere sectoren. Robots kunnen ook helpen bij opleidingen, het verminderen van afval en het terugdringen van het energieverbruik. Epson biedt jongeren in EMEAR de mogelijkheid om een betere wereld te creëren met robots.

Jongeren hebben het potentieel

“Vaardigheden en creativiteit vormen de kern van innovatie. Epson weet hoe hard het nodig is om de ontwikkeling van talent en vaardigheden te ondersteunen. Bijna 50% van de wereldbevolking bestaat nu uit millennials en zij krijgen te maken met een wereld die radicaal anders werkt dan nu. We weten dat jongeren het potentieel hebben. Onze wedstrijd is er daarom op gericht om de technologie van de toekomst in hun handen te leggen,” zegt Volker Spanier, hoofd Robotica bij Epson Europe.

Deelnemen aan de wedstrijd kan via www.epson.eu/robots-contest. Deelnemers dienen hun voorstel vóór 15 december 2018 in te dienen en maken vervolgens kans om tot drie Epson-robots te winnen ter ondersteuning van hun project. Inzendingen worden beoordeeld op verschillende criteria, zoals innovatie, onderwijs, ontwikkeling van vaardigheden, uniek robotgebruik en duurzaamheid. De geselecteerde deelnemers ontvangen een uitnodiging om hun inzending te presenteren aan een jury.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven