Algemeen
Eplan Emanage
De cloud gebaseerde Eplan eManage software verbindt OEM'ers, system integrators, machinebouwers, paneelbouwers en operators (foto: Eplan)

Met eManage Free kunnen gebruikers Eplan Platform projecten uploaden, delen en beheren in de cloud-omgeving. Eplan presenteert nu de volledige versie van de software, die aanzienlijk meer toegevoegde waarde biedt. Zoals master data zijn toegankelijk in de cloud, net als aanvullende documenten, terwijl de prestaties worden verhoogd met extra capaciteit. Samenwerking staat centraal in de applicatie, die OEM’ers, system integrators, machinebouwers, paneelbouwers en operators in een netwerk verenigt.

De volledige versie van eManage is leverbaar sinds de release in september van het nieuwe Eplan Platform 2022. De subscription gebaseerde uitbreiding van deze innovatieve cloud software maakt de eerste stappen mogelijk richting roundtrip engineering in automatisering.

Volledige informatie

Momenteel is het nog zo dat als een project in de cloud wordt gedeeld, wel de schematische weergave zichtbaar is, maar niet alle bijbehorende documentatie. De volledige versie van Eplan eManage biedt toegevoegde waarde op dit gebied. Projectbetrokkenen krijgen toegang tot alle voor het project relevante data en documentatie, inclusief stuklijsten en neutrale documenten in Excel. Deze worden uitwisselbaar met een uniforme basis van data.

Eplan Hoofd Engineering Solutions Claas Schreibmüller legt uit: “Het complete overzicht van klantvereisten en projecteisen zorgt voor meer transparantie voor alle belanghebbenden die betrokken zijn bij de ontwikkeling van een machine- of fabriekssysteem.” Passend rechtenbeheer zorgt ervoor dat de toegang tot data zorgvuldig kan worden geregeld.

Master data overal beschikbaar

Veel mensen werken tegenwoordig vanuit huis en daar lopen gebruikers vaak tegen systeembeperkingen aan. Ze hebben wel toegang tot een project, maar vaak niet tot de bijbehorende master data die binnen een bedrijf als standaard voor ontwerpprojecten zijn gespecificeerd.

Eplan eManage biedt nu de mogelijkheid om systeemrelevante master data uit te wisselen die eenvoudig kunnen worden opgehaald en, indien nodig, kunnen worden meegenomen volgens het ‘pack & go’ principe. Projectmanagers kunnen master data zo heel eenvoudig centraal beschikbaar maken. Kortom, zegt Schreibmüller, “Waar de gebruiker ook werkt, alle relevante master data zijn toegankelijk en hoeven niet meer met veel gedoe te worden gekopieerd.”

Achterwaartse compatibiliteit

Versievereisten in leveranciersspecificaties of een oproep tot het indienen van voorstellen betekenen vaak dat projectpartners worden geconfronteerd met de noodzaak om verschillende versies van Eplan software te gebruiken.

Met de volledige versie van eManage kunnen nu bijvoorbeeld projecten van het Eplan Platform 2022 zo worden opgeslagen dat ze achterwaarts compatibel zijn. Hierdoor wordt de complete workflow in de leveranciersomgeving vereenvoudigd.

Meer opslagcapaciteit

Met Eplan eManage Free hadden gebruikers tot nu toe toegang tot 10 gigabyte aan opslagcapaciteit in de Eplan Cloud. Met de volledige versie neemt deze capaciteit toe met nog eens 10 gigabyte voor elke ‘seat’ in het bedrijf. Deze extra opslagruimte is voor iedereen beschikbaar.

Daarnaast is er nog een ander voordeel voor bedrijven met verhoogde prestaties: de extra cloudopslag biedt niet alleen maar opslagcapaciteit, maar is tevens een actieve samenwerkingsomgeving. Hierdoor worden dus optimale condities gecreëerd voor wereldwijde samenwerking over de landsgrenzen heen. Gebruikers van Eplan software die het Conversion Package gebruiken als onderdeel van de overstap naar subscription, krijgen automatisch toegang tot de volledige versie van eManage.

 • Hannover Messe 2020

  Hannover Messe 2022 wordt verplaatst

  Hannover Messe 2022 vindt plaats van 30 mei t/m 2 juni. Op de afbeelding een impressie van een eerdere editie van de Hannover Messe. (foto: Paul Quaedvlieg) Hannover Messe 2022 wordt verplaatst. Vanwege de huidige situatie rond Covid, organiseert Deutsche Messe van 30 mei tot… Lees verder →

 • Hyundai HX 260 AL

  GMB zet door UMS aangepaste elektrische Hyundai in (+video)

  De elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine van GMB in actie (foto's: UMS) Sinds enige tijd zet GMB een elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine in. Familiebedrijf GMB staat voor expertise en duurzame oplossingen op het gebied van waterveiligheid, waterkwaliteit, bio-energie en industriële bouw &… Lees verder →

 • Bauma 2022

  Optimisme in München; Bauma 2022 bijna volgeboekt

  Bauma 2022 vindt van 24 t/m 30 oktober plaats in München. (Foto: Bauma) Het duurt nog meer dan 10 maanden vooraleer Bauma 2022 van 24 tot 30 oktober zijn deuren opent in München. ’s Werelds grootste vakbeurs voor bouwmachines, bouwmateriaalmachines, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen en bouwmachines verwacht… Lees verder →

 • Rollon ontwikkelt all-in-one pakket voor cobots

  Rollon biedt nu een all-in-one pakket aan voor cobots. (Foto: Rollon) Rollon heeft zijn expertise op het gebied van universele robots uitgebreid en biedt nu een all-in-one pakket voor cobots. Het pakket heeft onder meer UR+-gecertificeerde lineaire assen, die individueel configureerbaar en eenvoudig te bedienen… Lees verder →

 • Siemens Gamesa

  Serieproductie van 11 MW windturbines gestart in Cuxhaven

  De eerste geassembleerde turbine zal worden geïnstalleerd in het offshore windpark Hollandse Kust Zuid (foto: Siemens Gamesa) Op 14 januari 2022 verliet de eerste in serie gefabriceerde SG 11.0-200 DD gondel de Siemens Gamesa fabriekshal in Cuxhaven. De fabriek is sinds de zomer maandenlang omgebouwd… Lees verder →

 • Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s (Foto: Audi) Energiemaatschappij RWE heeft recent een opslagfaciliteit geopend. Deze is gebaseerd op gebruikte hoogspanningsaccu’s (EV-accu’s) van elektrische Audi’s. De installatie staat op het terrein van de waterkrachtcentrale van RWE aan een stuwmeer bij Herdecke… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven