Algemeen
‘Spirit of Innovation Award’ uit. Hiermee daagt Jaarbeurs, als organisator van Energie 2014,
Sfeerfoto van de beurs Energie 2013

Energiebesparende ontwikkelingen gaan razendsnel. Omdat vakbeurs Energie 2014 graag voorop loopt, schrijft de beurs de ‘Spirit of Innovation Award’ uit. Hiermee daagt Jaarbeurs, als organisator van Energie 2014, exposanten uit om hun meest innovatieve, energiebesparende idee of product in te sturen. Inschrijven kan nog tot 1 augustus via deze link.

De winnaar wordt bekendgemaakt op de eerste dag van de beurs. Energie 2014 vindt plaats van 7 tot en met 9 oktober in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Beoordeling

Het idee of product wordt beoordeeld op:

  • Innovatief vermogen: is de innovatie vernieuwend en bespaart het energie op een gebied waar nog nooit eerder energie bespaard is?
  • Duurzaamheid en besparend vermogen: draagt de innovatie bij aan een daling van CO2 uitstoot?
  • Is de potentie om energie te besparen groot?
  • Is de innovatie goed te vermarkten?

Jury

De jury nomineert maximaal tien innovaties en kiest daaruit de uiteindelijke winnaar. Behalve publiciteit ontvangt de winnaar van de Spirit of Innovation Award een mediacheque van Energiegids.nl om de bekendheid van het idee of product in de markt te vergroten. De jury bestaat uit:

  • Prof. Anke van Hal, MSc, PhD. Professor bij Nyenrode Business Universiteit en Delft University of Technology
  • Ir. Rob Smit, adviseur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
  • Robin Koek, directeur One2Green

Uitgebreide informatie, spelregels en beoordelingscriteria zijn hier te vinden.

Winnaar 2013

Vorig jaar won Techcomlight de Spirit of Innovation Award met de SmartLED; een combinatie van kosteloos daglicht en ultrazuinige leds. Overdag gratis daglicht op bijna iedere plek onder het dak door middel van het Solatube daglichtsysteem en zodra het daglicht minder wordt, neemt het energiezuinige, geïntegreerde SmartLED-systeem het over. Zo blijven energiekosten minimaal en zijn binnenruimtes altijd goed verlicht. Meer informatie over de Spirit of Innovation Award 2013 en een filmpje van de winnaar is te bekijken op de website.

Energie, Solar Event en Passief Bouwen Event

Tegelijkertijd met Energie vinden het Solar Event en het PassiefBouwen Event plaats.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven