Algemeen
Murrelektronik Emparro67 Hybrid
De Murrelektronik Emparro67 Hybrid is volledig conform IP67 en kan tegen een stootje (foto: Murrelektronik)

De innovatieve schakelende netvoeding Emparro67 Hybrid van Murrelektronik is een multitalent die veel sterke punten heeft. Hij verplaatst niet alleen de voeding vanuit de schakelkast naar de industriële toepassing in het veld, maar met zijn twee geïntegreerde kanalen voor de 24-VDC-laststroombeveiliging controleert hij bovendien het stroomcircuit en zorgt daarmee voor een hogere bedrijfsveiligheid. Tevens zorgt een I/O-link interface op de voeding voor een uitgebreide en heldere communicatie.

De volledig vergoten IP67 netvoedingen uit de Emparro67 serie zijn ontworpen voor toepassingen buiten de schakelkast.  Ze zijn voorzien van een robuuste metalen behuizing en maken indruk door het hoge rendement, tot 93,8 procent van de gebruikte energie wordt omgezet.

Het grote voordeel van deze decentrale oplossing is dat de transformatie van de 230VAC spanning naar 24 VDC niet meer plaatsvindt in de schakelkast, maar direct bij de verbruiker. Hierdoor blijven leidingverliezen tot een minimum beperkt. Schakelkasten kunnen een kleiner formaat krijgen, en bij sommige applicaties zelfs volledig overbodig worden.

Maximale stroombeveiliging

De nieuwe schakelende netvoeding Emparro67 Hybrid beschikt over twee geïntegreerde Mico-kanalen voor elektronische stroombeveiliging van bijvoorbeeld installatieonderdelen, sensoren en actuatoren of van veldbusmodules. Op deze wijze kan bij een veldbussysteem, de voeding van zowel de sensoren als ook van de actuatoren afzonderlijk worden beveiligd. Dit levert een maximale bedrijfsbetrouwbaarheid op.

De Mico-kanalen voor de beveiliging van de twee 24-VDC-laststroomcircuits kunnen worden ingesteld op verschillende stroomwaardes. Uitschakeling verloopt via het principe ‘zo laat als mogelijk, zo vroeg als noodzakelijk’. Als de voedingsspanning van de aandrijving wordt onderbroken, bijvoorbeeld door kortsluiting, overbelasting of kabelbreuk, wordt de veldbusmodule verder gevoed via de sensor- en modulespanning. Dit betekent dat foutmeldingen en diagnose informatie nog steeds naar de PLC kunnen worden verzonden.

Uitgebreide communicatie

De Emparro67 Hybrid beschikt over een I/O-link interface (M12-aansluiting) en kan als Device communiceren met een bovenliggende I/O-linkmaster. Dit maakt het mogelijk om de Emparro67 Hybrid te installeren in andere gekoppelde intelligente toepassingen. Een voorbeeld hiervan is de beveiliging van de levensduur van een apparaat. Bedrijven in de installatie- en machinebouw kunnen gebruikmaken van dergelijke Predictive-Maintenance-functies om op basis daarvan nieuwe ondernemingsmodellen te ontwikkelen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven