Algemeen
Empack Reconnect
De fysieke vakbeurs Empack in de Jaarbeurs is afgeblazen. In plaats daarvan wordt het online evenement Empack Reconnect gehouden. (foto: Easyfairs)

Op donderdag 17 september organiseert Easyfairs het online evenement Empack Reconnect voor verpakkingstechnologie. De fysieke vakbeurs Empack in Jaarbeurs Utrecht gaat niet door. De organisatie had Empack Reconnect aangekondigd als hybride verpakkingsevenement, maar de meerderheid van de sector bleek de voorkeur te geven aan een online variant. De online beurs gaat live op donderdag 17 september van 10:00 tot 15:30 uur.

Om Empack mogelijk te maken in deze pandemische periode had beursorganisator Easyfairs haar inspanningen en maatregelen verdubbeld. Alle denkbare protocollen stonden klaar om verpakkingsprofessionals op een veilige en verantwoorde manier bij elkaar te brengen.

Sinds de persconferentie van 18 augustus kreeg de organisatie echter steeds meer vragen van exposanten en bezoekers omtrent de haalbaarheid van de fysieke vakbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Easyfairs is daarop opnieuw in beraad gegaan met alle betrokken partijen. Hieruit bleek dat de meerderheid de voorkeur geeft aan een volledige online editie: Empack Reconnect.

Empack Reconnect

Met de online editie van Empack wil de organisatie de Nederlandse verpakkingsindustrie toch bij elkaar brengen, verbindingen realiseren en bedrijven en bezoekers de gelegenheid bieden om innovaties te tonen en te ontdekken. Daarbij wil ze een stap verder gaan dan alleen een webinar, vandaar dat er een compleet virtuele vakbeurs komt.

Empack Reconnect wordt opgezet met het online event platform Swapcard. De software van dit platform biedt bezoekers de mogelijkheid om online in contact te komen met exposanten, sprekers en andere professionals.

Verpakkingsprofessionals kunnen meer dan 300 exposanten virtueel  bezoeken en met hen in contact komen. Daarnaast heeft de bezoeker de mogelijkheid om één-op-één te praten met andere aanwezigen in netwerklounges gericht op thema’s als compensatie en reductie van C02, voedselveiligheid en voedselverspilling, de kracht van kunststof en de dynamische ontwikkelingen in e-commerce.

Kennisprogramma

Met zorg is aandacht besteed aan het inhoudelijke kennisprogramma. Dat begint met diverse interactieve sessies die op elkaar aansluiten, waarbij iedereen zijn eigen online weg kan kiezen. Tot slot kunnen bezoekers innovaties van exposanten online bewonderen in de innovatie galerij.

De virtuele beurs gaat live op donderdag 17 september van 10.00 tot 15:30 uur. Vooraf registeren is  noodzakelijk en kan eenvoudig vanaf maandag 31 augustus. In 2021 vindt Empack weer fysiek plaats op 31 maart en 1 april in Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven