Algemeen
Moog bouwde samen met het IFD van de TU Dresden de EHA technologie in een pers met matrijsdemping. De matrijsdemping bestaat uit vier cilinders, aangedreven door vier elektrohydrostatische actuatoren, die hier goed te zien zijn (foto: Paul Quaedvlieg)

Elektrohydrostatische actuatoren (EHA) zijn compacte alternatieven voor traditionele hydraulische oplossingen. Ze hebben energie- en milieutechnisch voordelen en hebben nog steeds de van hydrauliek bekende met hoge krachtdichtheid. Ze vormen daardoor een alternatief voor elektromechanische actuatoren.

Een elektrohydrostatische actuator is een autonoom hydraulisch bekrachtigingssysteem waarbij een cilinder, stuurkleppen, terugkoppeling, pomp met regelbaar toerental, servomotor, servo drive en besturingselektronica zijn geïntegreerd in een compacte eenheid, die alleen een elektrische aansluiting en stuurkabel nodig hebben. De integratie van afzonderlijke componenten en de afwezigheid van slangen en koppelingen zijn de uiterlijke verschillen met een traditionele hydraulische oplossing. De pomp, servomotor en servo drive zijn bij Moog als bouwstenen in verschillende variaties en grootten leverbaar. Ze worden gecombineerd met manifolds en een cilinder en vormen dan een geïntegreerde actuator die op maat kan worden gemaakt qua …..

Lees het volledige artikel in het februarinummer van Aandrijftechniek

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven