Algemeen
Bonfiglioli 701CE 701TE aandrijving minigravers
Bonfiglioli presenteerde op de Bauma een nieuwe zwenk- en aandrijfoplossing voor minigravers van 2 tot 3 ton (foto: Paul Quaedvlieg)

Met de nieuwe zwenk- (701TE) – en rupsaandrijvingen (701CE) presenteerde Bonfiglioli op de Bauma een nieuwe aandrijfoplossing voor minigravers van 2 tot 3 ton. Daarmee biedt de Italiaanse aandrijfspecialist een volledig elektrisch alternatief voor de conventionele aandrijvingen met hydraulische axiale plunjereenheden. Hiermee kan de CO2-emissie worden beperkt en het geluidsniveau verminderd.

De nieuwe compleet elektrische aandrijvingen verbeteren het rendement van de machines aanzienlijk en verlengen gelijktijdig het onderhoudsinterval, waardoor de totale bedrijfskosten naar beneden gaan.

Op basis van meer dan 65 jaar ervaring in de productie van alle soorten overbrengingen voor conventionele hydraulische toepassingen ontwikkelde Bonfiglioli de elektromotoren speciaal voor de eisen van de markt met betrekking tot energetisch rendement, compacte afmetingen en hoge vermogensdichtheid.

Elektrische aandrijvingen

Elke motor werd zodanig geconcipieerd dat deze perfect bij de bouwvorm van de draai- en rupssystemen past, waardoor de behuizingen respectievelijk het totale aandrijfsysteem kon worden geminimaliseerd. De geconcentreerde statorwikkeling en de IPM-technologie (interne permanente magneet) zijn factoren die ook tot een kleinere en toch robuuste bouwvorm bijdragen.

rupsaandrijving Bonfiglioli
De rupsaandrijving type 701CE werd speciaal ontwikkeld voor minigravers (foto: Bonfiglioli).

De brede keuze aan oplossingen voor de rijaandrijving en de aanwezige kennis maken Bonfiglioli een geschikte partner voor fabrikanten van bouwmachines. Door zijn jarenlange ervaring kan de fabrikant op maat gesneden oplossingen ontwerpen en produceren, die zijn afgestemd op de eisen en behoeften van de klant.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven