Algemeen

Elektrische handling-portalen van SMC

SMC handling-portalen
De handling-portalen van SMC kunnen vanuit een bouwdoos worden samengesteld en voldoen aan de hoogste eisen in de automatische montage, meet- en testtoepassingen en in het laboratorium (foto: SMC).

Grijpen, optillen, positioneren, neerzetten. De basishandelingen bij pick and place toepassingen zijn steeds hetzelfde. Maar de eisen die machinebouwers en hun klanten stellen, verschillen steeds. Met een nieuw, vrij vorm te geven bouwdoos voor handling-portalen biedt SMC een veelheid aan oplossingen voor individuele applicaties.

Op basis van een breed pallet aan elektrische aandrijvingen en gestandaardiseerde verbindingselementen ontwikkelt het merk samen met zijn klanten op maat gemaakte portalen, die alleen nog maar op locatie hoeven te worden samengebouwd. Het maakt daarbij niet uit of het lineaire, vlakke of 3D-portalen zijn.

SMC levert de bouwdoos volledig uit één hand, tot en met complete pakketten met elektrische of pneumatische grijpers voor veeleisende handlingtaken. De portalen worden onder meer gebruikt bij de handling, positionering en montage van kleine onderdelen, in kwaliteitstesten, voor palletiseren en in laboratoriumsystemen.

Handling-portalen voor elke situatie

Op basis van 24 VDC stappenmotortechniek met bepaling van de feitelijke positie zijn uiteenlopende elektrische aandrijvingen beschikbaar. Voor lineaire verplaatsingen zijn de elektrische cilinders met geleidestangen van de serie LEYG toepasbaar, die afhankelijk van de beschikbare ruimte met parallelle of axiaal gemonteerde motoren kunnen worden geleverd. De slede-aandrijvingen van de series LEFS en LEFB worden met een kogelomloopspindel of een tandriem aangedreven en vinden toepassing bij het opnemen en bewegen van onderdelen.

De aandrijvingen worden aangestuurd door voorgeconfigureerde motor controllers uit de series JXC91/E1/P1/D1/L1 en JXC73/83/92/93. De controllers kunnen tot vier assen synchroon aansturen en zijn compatibel met alle gangbare communicatieprotocollen, zoals EtherNet/IP, EtherCAT, Profinet, DeviceNet en IO-Link.

Handling-portalen uit één hand

Behalve de aandrijvingen en motor controllers biedt SMC ook alle noodzakelijke verbindingselementen voor de handling-portalen aan. De elementen zijn speciaal voor dit programma ontwikkeld. Behalve de noodzakelijke verbindingsplaten behoren accessoires zoals houders voor kabelrupsen en montage-aanleidingen voor elk respectievelijk portaal hiertoe. De applicatie-engineers van SMC kunnen klanten ondersteunen bij de berekening van en keuze uit de componenten. Dat bespaart geld en tijd omdat klanten geen tijd hoeven te besteden aan de ontwikkeling van eigen oplossingen. Alle onderdelen kunnen afzonderlijk worden nabesteld voor het geval ze moeten worden vervangen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven